Expunerea la soare în timpul sarcinii. Benefică sau nu?

Ultima actualizare:

    Înainte de a-ţi pregăti costumul de baie pentru plaja, ia în considerare modul în care razele UV afectează atât sănătatea ta, cât şi pe cea a copilului. www.clickpentrufemei.ro
Înainte de a-ţi pregăti costumul de baie pentru plaja, ia în considerare modul în care razele UV afectează atât sănătatea ta, cât şi pe cea a copilului. www.clickpentrufemei.ro

În timpul verii, chiar dacă ești însărcinată, ești tentată să petreci timp în baia razelor de soare pentru o strălucire perfectă a pielii. Dar, înainte de a-ţi pregăti costumul de baie pentru plaja, ia în considerare modul în care razele UV afectează atât sănătatea ta, cât şi pe cea a copilului.

Pericole de dezvoltare a fătului

Un studiu arată că, după expunerea la radiaţiile UV, apare degradarea acidului folic. Deoarece acidul folic este necesar pentru creşterea şi dezvoltarea copilului, acesta prezintă un argument solid pentru a rămâne departe de razele soarelui în timpul sarcinii.

„Lipsa acidului folic determină, uneori, deformări fizice. Obţinerea suficientă a acidului folic este deosebit de importantă în timpul primului trimestru. În timp ce legătură dintre expunerea la lumina solară şi rănirea fătului nu este complet dovedită, rămânerea în afară soarelui şi protejarea corpului este o decizie înţeleaptă în primele luni de sarcină”, explică specialistul.

Probleme legate de sarcină

Excesul de hormoni feminini din organism în timpul sarcinii prezintă probleme specifice pentru pielea ta atunci când este expusă la soare. Melasma, uneori cunoscută sub numele de mască de sarcină, apare atunci când zona de deasupra buzei devine hiper-pigmentată. În timp ce aspectul se estompează după sarcină, expunerea la lumina soarelui întunecă pigmenţii în timpul sarcinii, făcând pielea întunecată mai vizibilă. Expunerea la soare şi supraîncălzirea sunt asociate cu greaţă, ameţeli şi chiar malformaţii fizice la copilul în creştere.

Descoperă dacă expunerea la soare în timpul sarcină este benefică sau nu pe clickpentrufemei.ro

Hipertensiunea, un risc pentru sarcina ta?

Cât de periculos este fumatul în sarcină?

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net