Istoria machiajului din anii `20 şi până în prezent

Ultima actualizare:
Anii 40 au fost influenţaţi şi în tendinţele machiajului de al Doilea Război Mondial
Anii 40 au fost influenţaţi şi în tendinţele machiajului de al Doilea Război Mondial

Machiajul a fost în ultimul secol influenţat de diverse evenimente istorice, dar cu precădere de anumite personalităţi, femei celebre care au avut curajul să treacă peste inhibiţii şi să devină atevărate simboluri pentru fiecare perioadă istorică în parte. Make-up artistul Paulina Buldumea a explicat pentru Click! ce trebuie să ştiţi despre anii `20, `40, `60, dacă doriţi să reproduceţi un asemenea look. Modelul pentru acest articol a fost cântăreaţa Aylin Cadîr.

Machiajul anilor 20 este considerat o evoluție în lumea make-up-ului. Femeia începe să acorde o importantă mai mare înfățișării sale, abordând un look extravagant. Un exemplu definitivator pentru această perioadă este Marlene Dietrich, care se deosebește printr-un look androgin și totodată spectaculos. 

Anii 20
Anii 20

Sprâncenele reprezintă punctul de atracție fiind caracterizate prin formă arcuită, subțire şi descendentă spre coadă ochiului, vopsite în culoarea neagră . Un alt element distinctiv sunt buzele în formă de inimă, conturul depășind linia buzei superioare.

Machiajul anilor 40

Anii 50 încep deja să prezinte o femeie mai dezinhibată
Anii 50 încep deja să prezinte o femeie mai dezinhibată

Deși anii 40 au fost dominați de cel de al Doilea Război Mondial, industria cosmeticelor a continuat să înflorească odată cu cea cinematografică, promovând idealul frumuseții. Cel mai important personaj al acelei perioade este Audrey Hapburn, care a schimbat standardele de frumusețe ale epocii. Machiajul este pus în valoare prin conturarea ochilor cu ajutorul eyeliner-ului negru, prin care obținem un efect de “ochi de pisica”.  

Machiajul anilor 50: “Pin-up” 

Machiajul anilor 60
Machiajul anilor 60

Termenul “pin-up” a devenit popular odată cu debutul în modeling al frumoasei Bettie Page, un beauty icon al Americii anilor 50. Cu părul ei negru intens, bretonul drept și scurt, buzele purpurii, această influențează până în zilele noastre vedetele hollywoodiene, precum Gwen Stefani sau Katy Perry. Din punct de vedere al machiajului acesta este excentric, intens, buzele sunt roșii iar eyeliner-ul este de culoare neagră, mai intensă decât anii 40.  

Machiajul anilor 60

Machiajul anilor 80
Machiajul anilor 80

Anii 60’ au fost dominaţi de trendul hippie, o revoluție a feminismului, trecerea de la femeia casnică la cea modernă. Datorită libertății de exprimare apăr schimbări în: machiaj, coafură, îmbrăcăminte, stil de viață. Un fashion icon al acestor ani este frumoasă și noncomformista, Twiggy, votată în 1966 femeia britanică a anului. În această perioadă apăr genele false, machiajul este grafic, eyelinerul într-o linie curbată este aplicat atât pe pliul pleopei cât și pe pleoapă inferioară. Liniile sunt scoase în evidența prin contrastul ivoarului de pe pleoape și de pe linia apei. Un mic truc pentru a încheia machiajul este realizarea unor linii grafice cu ajutorul unui eyeliner sau dermatograf creându-se efectul de gene false pe linia inferioară.

Machiajul anilor 80  

Machiajul specific al anilor 2000
Machiajul specific al anilor 2000

Stilul muzical disco a lăsat o amprenta prin expresivitate și noncomformism în modă și machiaj. Cel mai reprezentativ fashion icon al acestor ani este Madonna. În machiaj predomina culorile puternice, electrice, strălucitoare, folosite atât pentru ochi cât și pentru buze, pomeți, iar în trend sunt fardurile sidefate.

Machiajul anilor 2000

Look-ul în tendinţe în acest an
Look-ul în tendinţe în acest an

Anii 2000 sunt considerați o fuziune de trenduri apuse. Un fashion icon al acestor ani este Sarah Jessica Parker, ce îmbină cu grație mai multe stiluri. În make-up tenul bronzat este considerat obligatoriu, avem influențe din anii ’60, un eyeliner accentuat negru, dar şi culori electrice, tari, influențate de anii 80. Un loc important îl ocupă machiajul smokey eyes, un machiaj conturat din amestecarea culorilor de negru sau maro pe pleopa superioară și blenduirea acestora spre arcadă.

Machiajul anului 2015


    Look-ul în tendinţe în acest anFoto Paulina Buldumea
Look-ul în tendinţe în acest anFoto Paulina Buldumea

Atât în modă cât și în make-up în 2015 se pune accentul pe perfecționarea look-ului femeii. În machiaj focusul este pe corectarea și iluminarea feței, scopul final fiind obținerea unei forme ovale considerată perfect proporțională și simetrică. Acest lucru se obține prin crearea unui joc de lumini şi umbre. Se poartă culorile închise de bourbon, mov închis, purpuriu şi maro.

image
image
image
image
image
image
sarmale jpg
04 12 Click ro jpg
zodii pixabay jpg
gene lungi naturale jpg
zodii meteoriti png
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
horoscop jpg
calarasi ciorba de cartofi un preparat delicios foto bucataras.ro