Îţi faci singură manichiura? Uite 5 greşeli pe care să eviţi!


    Cuticulele nu se taie cu forfecuţa, se împing la baza unghiei cu o spatulă din bambus
Cuticulele nu se taie cu forfecuţa, se împing la baza unghiei cu o spatulă din bambus

Dacă îţi faci maichiura şi pdichiura la tina acasă, a grijă să nu faci greşelile de mai jos! Tea-r putea costa scump! Fie te vei trezi cu răni sau infecţii, fie manichiura ta va trebui refăcută după numai câteva zile.

Agiţi sticluţa de ojă – Sticluţa de ojă nu strebuie agitată, pentru că vei antrena aerul din interior şi se vor forma mici bule. Odată de aplici oja pe unghie, după ce se usucă vei observa că stratul nu este unul fin şi unul zgrunţuros cu un aspect inestetic.

Tai cu forfecuţa cuticulele – Cuticulele nu se taie, ci se împing la baza unghiei, iar apoi se foloseşte o cremă hidratantă. Dacă utilizezi forfecuţa, rişti să te tai sau să te înţepi iar de aici şi până la apariţia unei infecţii nu mai este decât un pas.

Foloseşti ustensile din metal – Ustensilele pentru manichiură precum cele de îndepărtat cuticulele nu ar trebui să fie din metal. Asta, pentru că există riscul să te înţepi, să te tai sau să-ţi deteriorezi stratul unghiei. Foloseşte beţişoare din bambus.

Aplici un strat prea gros de ojă – dacă aplici, în prima fază, un strat prea gros de ojă, acesta se va usca foarte greu, iar apoi, după doar câteva zile lacul de unghii va sări de pe unghie.

Nu foloseşti strat protector – stratul protector este un lac de unghii incolor care protejează unghia de chimicalele care se regăsesc în ojă. De asemenea, previne îngălbenirea unghiilor din cauaza culorilor foarte stridente ale ojei.

femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
miri nunta jpeg
Icoana Basilica ro webp
image
image
image
image
image
image
mesaje amoroase jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
chocoflan jpeg
cub horoscop iertare png