Măşti naturale care refac părul ars de soare


    Părul ondulat are nevoie de şi mai multă atenţie, vara. Pentru a-i menţine elasticitatea, în afară de măştile săptămânale, foloseşte şampoane şi balsamuri pentru păr uscat
Părul ondulat are nevoie de şi mai multă atenţie, vara. Pentru a-i menţine elasticitatea, în afară de măştile săptămânale, foloseşte şampoane şi balsamuri pentru păr uscat

Soarele şi apa din piscine nu se împacă deloc bine cu părul tău. Radiaţiile ultraviolete şi clorul din apă distrug keratina, decolorează şi usucă firele de păr care, în timp, se degradează şi se rup. Soluţii ieftine pentru refacerea părului se găsesc la tine în cămară.

Anumite măşti pe bază de uleiuri, fructe şi ou redau strălucirea şi sănătatea podoabei tale capilare.

Mască hrănitoare cu banană

Ai nevoie de trei linguri de iaurt, două de ulei de măsline, două de miere, o banană şi o jumătate de lingură de ulei de ricin. Se amestecă toate ingredientele şi se aplică pe părul umed. Acoperă-ţi capul cu un prosop, lasă să acţioneze o oră, apoi clăteşte.

Amestec cu uleiuri

Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr este cel de argan. Îl poţi folosi în diverse combinaţii, dar şi singur, aplicat pe lungimea firului de păr, după ce te-ai spălat pe cap. Un alt amestec ar putea fi cu ulei de măsline, ulei de ricin şi gălbenuş de ou. De altfel, uleiuri presate la rece de măsline, argan, ricin poţi adăuga în tot felul de măşti şi poţi combina ingredientele între ele după inspiraţie şi nevoi.

Mască hidratantă cu iaurt şi ou

Se amestecă un albuş de ou, bătut bine, cu 6 linguri de iaurt. Se aplică de la rădăcină şi se lasă 30 de minute să acţioneze, apoi se spală cu şampon.

Soluţie pentru strălucire, cu miere

Ai nevoie de un ou, 3 linguri de miere şi 5 linguri de ulei de măsline. Se aplică de la rădăcină până la vârfuri, se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte. Mierea repară părul ars de soare, aşa cum ajută şi la regenerarea pielii. Oul e plin de substanţe nutritive care redau strălucirea, iar uleiul face părul moale şi mătăsos.

Bicarbonatul de sodiu, bun după înotul în piscină

Clorul din piscine usucă excesiv părul. De aceea, odată ajunsă acasă, spală-te pe cap. Dacă foloseşti şi bicarbonat de sodiu eşti câştigată, deoarece el previne decolorarea părului, absoarbe produsele chimice din apă şi îi reduce gradul de duritate. Se prepară o soluţie dintr-o lingură de bicarbonat la 250 ml de apă, care apoi se aplică pe scalp şi se masează cu mişcări circulare. 

Ce găseşti în  magazine

Uleiul de jojoba, cafeina şi mentolul din şamponul Vital Booster de la Londa Professional împrospătează scalpul şi energizează părul. Preţ 31 lei.

Gama de styling NIVEA Mega Strong oferă oricărui tip de păr fixare puternică şi de durată, îngrijindu-l în acelaşi timp, fără a-l încărca. Ai la dispoziţie spray (250 ml) şi spumă (150 ml), la 16,25 lei fiecare.

Şampon strălucitor pentru părul vopsit, plus spray protector îmbogăţit cu ulei de susan, ambele la preţul de 47,5 lei, la Yves Rocher.

Gama Dove Intense Repair, dedicată părului deteriorat, are la bază o tehnologie care ajută la refacerea keratinei, proteină vitală a firului de păr. Ingredientele hrănitoare pătrund la nivel celular, reparând chiar şi cel mai uscat, aspru şi rebel păr. Şamponul şi balsamul costă 16,09 lei, iar masca şi balsamul-tratament 22,56 lei.

Oil Reflections de la Wella Professionals conţine ulei de macadamia, de avocado şi vitamina E, care îţi lasă părul moale, neted şi hidratat, protejându-l în timpul uscării cu feohnul. Preţ 81 de lei.

Ulei hidratant Argan Plus de la Farmec, e ideal pentru hidratarea părului uscat şi deteriorat, preţ 24,52 lei.

Tratamentele chimice, soarele şi căldura ţi-au stricat părul? Încearcă Penetraitt Shampoo de la Sebastian Professional, care întăreşte, repară, hrăneşte şi protejează culoarea părului. Preţ 77 lei.

Mască de păr regenerantă cu ulei de argan şi ulei de măsline BIO e tratamentul ideal pentru părul subţire, deteriorat şi fragil, pe care îl hrăneşte de la rădăcină până la vârf, preţ 29,98 lei, pe life-care.com.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub valentina pelinel png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg