Micropigmentarea - când e indicată şi ce rezultate are

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Să ai la orice oră din zi şi din noapte buzele roşii, sprâncenele conturate, ochii mai accentuaţi şi mai frumoşi, ca şi când ai fi machiată... ce femeie nu şi-ar dori?! Soluţia este micropigmentarea, o procedură care constă în inserarea unor pigmenţi la nivelul pielii, cu ajutorul unor aparate special concepute. Este, practic, un tatuaj semipermanent prin care accentuezi trăsături sau camuflezi defecte.

Micropigmentarea se face la buze, pleoape şi sprâncene, având atât scop estetic, cât şi de a corecta unele imperfecţiuni (cicatrice, fire de păr lipsă în cazul sprâncenelor etc.). Este un machiaj semipermanent indicat femeilor active, care vor să reducă timpul de machiaj, care au sprâncene rare sau slab conturate, persoanelor care vor buze mai pline, mai roşii. De asemenea, se poate face la nivelul corpului, pentru a camufla cicatrici sau vergeturi, ba chiar la nivelul scalpului. „Pigmentarea scalpului se poate face atât la femei, cât şi la bărbaţii cu alopecie parţială sau completă, pentru a crea impresia de desime. Avantajul este că această procedură stimulează creşterea firului de păr. Acelaşi efect de îndesire se obţine şi la nivelul genelor, atunci când se pigmentează. Noi oferim gratuit serviciul de pigmentare a areolei mamare tuturor femeilor care au suferit de cancer mamar”, explică Ana Maria Mărgineanu, master trainer în machiaj semipermanent.

Ce nuanţe se folosesc

Indiferent ce zonă s-ar pigmenta, nuanţele alese trebuie să fie cât mai apropiate de nuanţa naturală a pielii, ţinându-se cont de fototipul şi subtonul ei. Înainte de a tatua propriu-zis zona, specialistul îţi face o probă, în creion. Împreună veţi alege forma, grosimea liniilor, culoarea pigmentului. În principiu, la gene, sprâncene şi scalp, culoarea aleasă e bine să fie în ton cu firele de păr. La pleoape, poţi alege un maro închis sau un negru, iar linia poate fi doar la baza genelor, pentru un aspect natural. O linie punctată dă senzaţia de îndesire. La buze, paleta de culori este mai largă, de la nuanţe naturale de roz, piersică, până la corai sau roşu aprins. Cele care au buzele subţiri pot depăşi conturul cu 1 mm, nu mai mult.


    O linie punctată pe  pleoapă dă senzaţia  de gene mai dese
O linie punctată pe pleoapă dă senzaţia de gene mai dese

Cât rezistă

Aşa cum îi spune şi numele, machiajul semipermanent nu e pe viaţă. El durează între 6 luni şi 2 ani. Rezistenţa lui depinde de mai mulţi factori, ne mai spune Ana Maria Mărgineanu. Contează tehnica aleasă, apoi vârsta, tipul de ten, dar şi îngrijirea după procedură. „Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât un tatuaj semipermanent rezistă mai mult, fiindcă la o persoană matură metabolismul este mai lent, iar pigmenţii vor fi îndepărtaţi într-un timp mai îndelungat”. 

simeon stalpnicul png

Cui îi este contraindicată

Pot să-şi facă micropigmentare toate femeile sănătoase, indiferent de vârstă. Există, totuşi, câteva contraindicaţii. Nu e recomandată femeilor însărcinate şi celor care suferă de anumite boli (hemofilie, epilepsie, boli transmisibile, boli de inimă, diabet zaharat, hepatitele B şi C, HIV/SIDA, herpes, dermatite, acnee sau conjunctivită, în funcţie de zona de tatuat). 

Care sunt riscurile

Cel mai mare risc este ca, în timp, nuanţa pigmentului să vireze în altceva. Spre exemplu, linia maro de la ochi poate deveni roşiatică sau portocalie, cea neagră să dea într-un albastru sau violet. Asta dacă pigmenţii nu sunt de calitate. În ceea ce priveşte durerea, nu te speria. Ea este minimă, pentru că se folosesc mai multe tipuri de anestezie. Procesul de vindecare durează 7 zile. În această perioadă, aplică des creme hidratante, cicatrizante. Nu freca, nu zgâria zona, nu-ţi rupe cojile pentru că rişti să se ducă din pigment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop png
image png
9x16 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
16x9 pt IABILET png
1 vinete pane jpg jpeg
par carunt, tunsoare, coafura jpg
horoscop png
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net