5 metode surprinzătoare de a reduce ridurile

Ultima actualizare:
femeie, ochelari
femeie, ochelari

E normal ca ridurile să apară odată cu vârsta, însă ai văzut şi tu că unele persoane sunt afectate mai mult, altele mai puţin. Secretul unui ten frumos nu constă neapărat în tratamente costisitoare, cu rezultate spectaculoase. Micile gesturi de zi cu zi sunt infinit mai importante. Iată câteva sfaturi pentru a reduce ridurile şi a preveni apariţia lor.

1. Dormi pe spate! De câte ori nu te-ai trezit cu faţa „şifonată" dimineaţa, pentru că obişnuieşti să dormi pe o parte sau pe burtă? În timp, toate acele linii se transformă în riduri. Dacă dormi pe spate, pielea feţei se va păstra netedă.

femeie, somn
femeie, somn

2. Ai probleme cu vederea? Ca să nu mai strângi ochi şi să formezi cute de jur împrejur e bine să mergi urgent la oftalmolog şi să-ţi iei o pereche de ochelari de vedere. Şi ochelarii de soare au acelaşi rol important, de a-ţi proteja ochii de lumina puternică, astfel încât să nu ai tendinţa de a-ţi „miji" ochii.


    femeie, ochelari
femeie, ochelari

3. Nu te spăla excesiv pe faţă. Apa, în special cea prea caldă, înlătură stratul protector de sebum, usucă pielea şi aşa apar şi ridurile.

4. Foloseşte creme cu vitamina C. Studiile au arătat că aceste creme cresc producţia de colagen, reduc roşeaţa şi chiar te protejează împotriva radiaţiilor UVA şi UVB. Oricum, cremele hidratante nu trebuie să-ţi lipsească, în special în sezonul rece.

5. Mai multă apă şi mai puţine dulciuri. Dacă nu bei necesarul zilnic de apă, pielea ta va avea o textură uscată, ridată şi lipsită de strălucire. Hidratarea este importantă pentru întregul organism, nu doar pentru piele. De asemenea, încearcă să reduci aportul de zahăr, care afectează colagenul şi automat pielea îmbătrâneşte înainte de vreme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net