Să ţii sau să nu ţii cosmeticele la frigider?

Ultima actualizare:

    Cometicele conţin conservanţi şi sunt prevăzute să reziste la temperatura camerei. Nu e nevoie să le ţii la frigider
Cometicele conţin conservanţi şi sunt prevăzute să reziste la temperatura camerei. Nu e nevoie să le ţii la frigider

Multe femei cred că, dacă îşi ţin în frigider cremele, rujurile şi fardurile, le prelungesc durata de viaţă. Dar este acest lucru recomandat? Doar în anumite cazuri, spun specialiştii.

Cosmeticele sunt concepute să fie păstrate la temperatura camerei, în locuri uscate şi răcoroase. Dacă respecţi aceste condiţii, nu e nevoie să le păstrezi la frigider pentru că mai mult rău ai face. Potrivit biochimistului Aliona Ţinţu, dacă sunt cosmetice pe care le foloseşti frecvent, să le pui şi să le scoţi din frigider le-ar afecta consistenţa.

simeon stalpnicul png

"Cosmeticele sunt făcute să reziste până la 36-37 de grade Celsius, temperatura corpului. Puse la rece, se vor întări, scoase la temperatura camerei îşi revin la forma iniţială, iar ţinute la cald, se topesc. Ideal ar fi să nu le supui unor astfel de schimbări de temperatură pentru că tocmai acest lucru, aceste treceri, le afectează consistenţa", spune Aliona Ţinţu, biochimist în cadrul şcolii de machiaj Cotimanis Show.

Concluzia e să nu pui la frigider cosmeticele pe care le foloseşti frecvent. Doar în situaţia în care ai produse pe care le foloseşti sezonier, creme de vară şi de iarnă, de care nu te mai atingi cu lunile, le poţi păstra în frigider. "Condiţia ar fi să le pui în recipiente închise ermetic ca să nu împrumute din mirosurile alimentelor. Şi mare grijă să nu depăşeşti perioada de valabilitate de pe ambalaj. Pe fiecare produs scrie câte luni este valabil de la deschidere", mai spune specialistul.

Crema de ochi ar fi singurul produs pe care îl poţi ţine la frigider. Aplicată rece în jurul ochilor umflaţi, dimineaţa, intensifică circulaţia sângelui în zonă şi ajută la reducerea pungilor. O menţii în parametrii normali doar dacă o foloseşti repede şi imediat o bagi la loc în frigider, pentru ca în felul acesta să nu aibă timp să se încălzească.

"Cel mai bun sfat este să citeşti eticheta fiecărui produs şi să urmezi sfaturile de păstrare. Dacă scrie să le ţii la figider, bine, dacă nu, păstrează-le în locuri uscate şi răcoroase", mai spune Aliona Ţinţu.

Nu le păstra nici în baie!

Nici pe etajera de la baie nu e recomandat să-ţi ţii cosmeticele. Căldura şi umiditatea de la aburul creat distrug substanţele active din cosmetice şi favorizează înmulţirea bacteriilor.

Mare atenţie unde îţi pui parfumul! Ţinut şi el în baie, rişti să-I distrugi notele aromate şi, în timp, să-I alterezi mirosul. Nici el nu se bagă în frigider pentru că nu îi vei conseva mirosul, dimpotrivă, rişti să i-l diminuezi.

Benzi epilatoare pentru corp de la Farmec, conţin extract de gălbenele şi ulei din sâmburi de struguri. Poţi să le pui la frigider timp de 30 de minute înainte de utilizare. Preţ 10 lei.

simeon stalpnicul png

Creme dermato-cosmetice anti-aging Ox by Revidox, conferă tenului protecţie împotriva stresului oxidativ precum şi o mai bună hidratare, reduce ridurile, petele şi rugozitatea pielii, în schimb o o catifelează, mărindu-i elasticitatea şi luminozitatea. Cremele de faţă (140 lei) şi de ochi (110 lei) conţin extract de strugure, rodie şi seleniu. Au fost obţinute printr-un procedeu de ultimă generaţie ce permite eliberarea prelungită şi absorbţia substanţei active în cele mai profunde straturi ale dermului.Se păstrează la temperatura camerei. Se găsesc în farmacii şi online.

simeon stalpnicul png

Cremă de corp Dove Purely Pampering cu unt de shea şi parfum delicat de vanilie, se păstrează la loc uscat, temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui. Preţ 29,5 lei / 300 ml.â

simeon stalpnicul png

Apă termală Herculane de la Ivatherm, bogată în săruri minerale şi oligoelemente cu efect calmant, antiiritant, anti-aging. Se păstrează la temperaturi cuprinse între 4 şi 25 de grade Celsius. Vara, pentru o senzaţie de prospeţime, se pot ţine la frigider. Preţuri: 24,2 lei / 100 ml sau 34,3 lei / 200 ml.

simeon stalpnicul png

Fond de ten hidratant BIO Sante, hipoalergenic, cu formulă uşoară, oferă tenului un aspect mătăsos, 45 lei, pe life-care.com

simeon stalpnicul png

Cremă anti-rid hidratantă de la NIVEA, formulă specială cu ulei din seminţe de struguri şi vitamina E, efect antioxidant ce hrăneşte tenul în profunzime şi ajută la diminuarea ridurilor fine. Se păstrează la temperatura camerei. Preţ 20,5 lei.

Apă de parfum Lady Avebury de la Oriflame, cu arome florale, distinse, feminine, 64.99 lei / 50 ml

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net