Pregăteşte-te de vară! Sfaturi simple pentru o piele fermă şi tonifiată

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Chiar dacă mai sunt câteva luni până când ne vom bucura cu adevărat de vreme foarte caldă şi vom scoate la purtare hainele din garderoba de primăvară, este momentul perfect să începi să acorzi o atenţie specială aspectului pielii tale. Cum poţi să te bucuri de o transformare vizibilă şi de o piele fermă şi tonifiată? Avem câteva sfaturi simple pentru tine care te vor ajuta să fii pregătită pentru sezonul costumelor de baie.

Câteva schimbări în dietă

Dieta are un rol foarte important în ceea ce priveşte aspectul pielii. Odată cu venirea primăverii ai la dispoziţie multe produse de sezon care sunt foarte sănătoase, care îţi susţin buna funcţionare a sistemului imunitar, dar care au un efect pozitiv şi asupra pielii. Pentru a îmbunătăţi aspectul celulitei şi pentru a te bucura de o piele mai fermă, poţi introduce în dieta ta mai multe alimente precum urzici, spanac, leurdă, castraveti, salată verde. Este important, de asemenea, să limitezi consumul de sare, de zahăr şi de alimente bogate în grăsimi nesănătoase. Pe de altă parte, grăsimile sănătoase îţi pot fi de ajutor. Nu numai că îţi vor îmbunătăţi aspectul pielii, inclusiv al tenului, dar te vor ajuta şi să ai un nivel de energie optim pe durata întregii zile. Uleiul de măsline, somonul, migdalele sau suplimentele cu ulei de peşte sau Omega-3 sunt aliaţii tăi. 

Mai multă apă

Ştiai că deshidratarea contribuie la apariţia celulitei? Asigură-te că bei cel puţin doi litri de apă pe zi, treptat, puţin câte puţin. Dacă ai probleme cu retenţia de apa, ceaiul de păpădie poate fi de mare ajutor. Chiar dacă este amar, evită să îl îndulceşti. Este mai bine sa adaugi puţin suc natural de lămâie şi să-l faci acrişor.  

Periaj uscat

Periajul uscat este un tratament revigorant de îngrijire a pielii, care implică utilizarea unei perii cu peri relativ fermi pe piele, prin mișcări lungi sau circulare. Chiar dacă abia recent a devenit popular în lumea occidentală, periajul uscat a făcut parte din medicina tradițională ayurvedică de secole. Printre beneficiile periajului uscat se numără exfolierea pieli, prin îndepărtarea celulelor pielii uscate și moarte, şi stimularea circulaţiei. Folosind acest procedeu, pielea ta va avea un aspect mai plăcut, va fi mai fermă şi mai netedă.

Creme anticelulită

Celulita este o problemă cu care se confruntă multe femei. Potrivit unor studii recente, celulita este mai puţin legată de numărul de kilograme, cât de activitatea hormonală. Aşadar, dacă te confrunţi cu celulită severă, ar fi bine să vorbeşti inclusiv cu medicul tău despre asta. Ce poţi face între timp? Cremele anticelulita pot fi de mare ajutor, atât timp cât le foloseşti cu regularitate. Majoritatea acestor produse conţin ingrediente active care stimulează circulaţia şi oferă pielii un aspect mai neted şi mai plăcut. Poţi folosi, de asemenea, uleiuri anticelulită, mai ales dacă ai puţin timp după duş să îţi faci masaj câteva minute în locurile cele mai afectate. Dacă ai posibilitatea de a merge la un salon de înfrumuseţare, poţi opta pentru câteva sesiuni de masaj anticelulitic. Efectele se vor vedea rapid. 

Mişcare

Fie că îţi place, fie că nu, mişcarea este esenţială dacă îţi doreşti o piele fermă şi tonifiată. Ca să te ţii de această practică pe termen lung, nu începe în forţă, cu o sesiune de aerobic istovitoare sau cu o oră de pilates pentru avansaţi. Poţi începe cu plimbări zilnice de trei-patru kilometri. Dacă le faci într-un ritm vioi, poţi pierde chiar și 250 de calorii şi, în plus, musculatura picioarelor se va tonifia, ceea ce va avea efecte şi asupra aspectului pielii.

Chiar dacă ţi se pare că este greu să mai faci schimbări în ceea ce priveşte stilul tău de viaţă sau rutina ta de îngrijire, câteva mici schimbări pot avea efecte senzaţionale asupra aspectului pielii tale, iar tu te vei simţi mai încrezătoare ca niciodată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net