Secretul femeilor din China pentru un ten oglindă. Ce folosesc pentru a nu avea coșuri și alte imperfecțiuni, dar și pentru a scăpa de riduri

Îngrijirea tenului acasă a devenit un obicei practicat de majoritatea doamnelor și domnișoarelor. În timp ce unele optează pentru creme scumpe, altele aleg să își îmbunătățească pielea cu diverse trucuri rapide, ieftine și naturale. 

Ten sănătos  / foto: Arhiva Click!
Ten sănătos / foto: Arhiva Click!

Apa de orez și-a căpătat o mare notorietate în urmă cu ani de zile. În prezent a devenit un trend curățarea și îmbunătățirea tenului cu apa de orez. Acum mai bine de 1000 de ani, a fost cunoscută prima utilizare a acesteia în Japonia. 

Un ten fără imperfecțiuni cu apa de orez 

În zilele noastre, apa de orez a devenit extrem de populară pentru beneficiile pe care le are asupra pielii. Mai concret, se spune că aceasta calmează și tonifică pielea și chiar îmbunătățește diferite afecțiuni ale pielii și se prepară extrem de simplu și rapid acasă. 

Mai multe produse comerciale, precum cremele și săpunurile conțin apă de orez. Un studiu efectuat în anul 2013 a demonstrat faptul că vinul de orez (apă de orez fermentată) poate ajuta la ameliorarea leziunilor pielii cauzate de soare. Vinul de orez crește colagenul din piele, care menține suplețea pielii și ajută la prevenirea ridurilor. De asemenea, vinul de orez pare să aibă proprietăți naturale de protecție solară.

Apa de orez calmează iritațiile pielii 

Se știe că apa de orez ajută la calmarea iritațiilor pielii cauzate de lauril sulfat de sodiu (SLS), un ingredient prezent în multe produse de îngrijire personală. Mai multe dovezi anecdotice au arătat că utilizarea apei de orez de două ori pe zi ajută pielea care a fost uscată și deteriorată de SLS.

Cum poate fi folosită apa de orez 

Cu toate că există mai multe modalități pentru a folosi apa de orez, toate acestea necesită curățarea atentă a orezului. 

Pentru a fierbe apa de orez, tot ce trebuie să faceți este să clătiți bine orezul și să-l scurgeți. Folosiți de aproximativ patru ori mai multă apă decât orez. Amestecați orezul și apa și aduceți la fierbere. Luați-l de pe foc. Luați o lingură și apăsați orezul pentru a elibera substanțele chimice utile, strecurați orezul cu o sită și păstrați apa la frigider într-un recipient etanș timp de până la o săptămână. Diluați cu apă plată înainte de utilizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
ortodontie adulti 16x9 jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
laura 1536x1052 jpg
1 varza murata la butoi png jpeg
Placinta cu dovleac  Sursa foto shutterstock 1499282102 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net