Tratamente pentru vergeturi pe care trebuie să le încerci

Ultima actualizare:

    Dieta este foarte importantă dacă vrei să nu ai vergeturi.www.clicksanatate.ro
Dieta este foarte importantă dacă vrei să nu ai vergeturi.www.clicksanatate.ro

Probabil toate femeile se confruntă cu aceste linii sau dungi inestetice, ba chiar și unii bărbați. Cauzele sunt multiple, unele dintre ele fiind slăbitul sau îngrașatul brusc. Așadar, schimbările legate de greutate pot avea urmări și în cazul pielii. Află cum faci să eviți apariția vergeturilor sau, odată apărute, cum să le faci să dispară!

Vergeturile apar în mai multe zone ale corpului, în special pe sâni, burtă, coapse și sunt fie roșii (roz), fie albe. Acestea sunt un fel de rupturi în fibrele elastice ale pielii, la început au o nuanță de roșu reprezentând vasele de sange de sub piele, iar apoi devin albe din cauza contracturii vaselor, astfel nu se vor mai vedea atât de tare. Dacă le atingi le vei percepe ca pe niște striații. Dacă de celulită sunt mari șanse să scapi dacă faci sport, ai o dietă echilibrată, faci masaj și te ungi cu diferite creme, la capitolul vergeturi este mai greu.

Cine prezintă un risc crescut 

Pe lângă cele menționate mai sus, persoanele cu pielea albă, cele care au antecedente în familie, gravidele, cele care au născut gemeni, tripleți. De asemenea, cei supraponderali și cei care iau medicamente  sau folosesc alifii ori loțiuni pe bază de corticosteroizi pot face vergeturi. Sindroamele Cushing, Marfan și Ehlers-Danlos pot cauza apariția vergeturilor,ca urmare a creșterii nivelului de cortizol în organism.

Remedii naturale contra vergeturilor

Specialiștii spun că dacă vrei să remediezi această problemă ar trebui să o abordezi încâ din faza incipientă, și anume atunci când sunt de culoare roșie. Trebuie să bei suficiente lichide pentru hidratarea pielii și să aplici anumite creme sau substanțe uleioase pentru vergeturi.

Dieta este foarte importantă dacă vrei să nu ai vergeturi: consumă alimente bogate în vitaminele A, C (citrice, și nu numai) și E (spanac, alune, migdale, semințe de pin sau floarea-soarelui, caise uscate, busuioc, oregano, măsline), dar și pe cele bogate în zinc. Nu uita: frumusețea vine din interior spre exterior. Așadar, dă-i corpului vitamine, minerale, fibre și apă!

Acidul glicolic combate vergeturilor

Folosit în industria produselor de înfrumusețare fiindcă ajută în producerea de colagen și  remediază numeroase probleme ale tenului: acneea, ridurile și în situația de față, dă rezultate în eliminarea liniilor inestetice, cunoscute sub numele de vergeturi. De asemenea, ajută la regenerarea pielii și este un real ajutor în eliminarea celulelor moarte. Pentru combaterea vergeturilor poți aplica și cremă cu vitamina C, crescând astfel producția de colagen. 

Află pe clicksanatate.ro mai multe tratamente naturiste contra vergeturilor!

Vezi ce obiceiuri și alimente îți dau dureri de cap!

«Am herpes. Familia mea se poate molipsi?»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net