Uleiul de rozmarin, un adevărat pericol pentru părul nostru. Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Este un fel de benzină. Vă ardeți scalpul!”

Cel mai recent trend în materie de podoabă capilară deasă, strălucitoare și fără pic de cusur îl reprezintă folosirea uleiului esențial de rozmarin. Tot mai multe doamne și domnișoare și-l aplică pe scalp, însă nu fac altceva decât să creeze probleme și mai mari decât au deja. 

image

Experții trag un semnal de alarmă și prezintă riscurile la care ne supunem atunci când ne aplicăm ulei de rozmarin la rădăcina părului. Fiind extrem de concentrat, acest produs acționează ca benzina, rezultatul fiind unul dezastruos: distrugerea firului de păr. 

Cum acționează uleiul de rozmarin, odată aplicat pe păr 

În cadrul unui clip video postat pe TikTok, Mihaela Mihăiescu, de profesie hairstylist, trage un semnal de alarmă în rândul femeilor care cred că uleiul de rozmarin le salvează părul. Femeia distruge acest mit și vine cu o serie de argumente: 

„Aș vrea să înțelegeți că uleiul de rozmarin este un fel de benzină: usucă, arde, distruge. Foarte multe fete care vin la noi în salon pentru tratament au părul distrus natural, deci nu sunt decolorate sau vopsite, sunt naturale. Și lungimea lor este efectiv distrusă de la acest ulei de rozmarin. 

Vreau să vă reamintesc că uleiurile esențiale se pun în măști, într-o cantitate de 1%, adică la 100 de grame de mască pui 1 picătură de rozmarin, cam atât de puternic este. Și voi vă puneți această soluție direct pe scalp. Nu faceți decât să vă ardeți scalpul, să vă distrugeți lungimile, pentru că el alunecă, logic, chiar dacă tu te limitezi la scalp, el tot alunecă pe lungim și o usucă îngrozitor de tare. 

Și aș mai vrea să vă mai spun că dacă acest ulei de rozmarin, de cocos ar fi fost foarte, foarte bun, nu s-ar fi vândut în plafar la 10 - 12 lei, cu siguranță „coloșii” acestei industrii ar fi pus mâna pe acest produs, l-ar fi îmbuteliat și l-ar fi vândut foarte scump, pentru că ar fi făcut foarte mulți bani. 

Nu vă mai lăsați păcăliți de reclame de genul pe TikTok, pentru că astea sunt făcute să se adune foarte multe vizualizări. Pentru că omul de rând are impresia că se poate și cu ouă, lapte, găini. Nu! Nu se poate! 

Mai ales părul tratat chimic, el trebuie să fie reparat tot chimic. Pe părul natural, ok, poți aplica chestii naturale pe el, dar nu te aștepta la minuni. Pentru că ce este natural nu face minuni, sau poate să facă ceva, dar într-un timp foarte îndelungat. 

Uleiul de rozmarin nu-l recomand, nu-l folosesc. Deci vreau să iasă din uzul vostru. Apa de rozmarin e o apă, nu pot să spun că distruge, dar usucă și ea, usucă lungimea, dar nu atât de tare precum uleiul esențial de rozmarin.”, a explicat Mihaela Mihăiescu, în social media. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
sorin bontea instagram jpg
zodii norocoase jpg
Rugaciune jpg
horoscop jpg
555 (7) jpg
horoscop jpg
aer conditionat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net