Cum se folosește rozmarinul pe păr: beneficii, utilizare și proprietăți

Cine dintre voi nu a pus niciodată rozmarin în oală pentru a da mai multă aromă unui fel de mâncare? Dar l-ai folosit vreodată pentru a-ți îngriji părul? Se dovedește că această plantă aromată, foarte populară în bucătărie, este și un ingredient cheie pentru calmarea, purificarea și stimularea creșterii părului. Profităm de compoziția sa bogată în vitamine A, B2 și C, fier, magneziu, zinc și calciu pentru a-l face un adevărat makeover pentru părul nostru. O comoară pentru păr, de testat fără întârziere. Vrei să-ți întărești părul? Nu ratați utilizarea acestei plante aromate pentru a vă bucura de beneficiile ei. 

Rozmarinul, un ingredient cheie pentru purificarea și stimularea creșterii părului. Foto: Click.
Rozmarinul, un ingredient cheie pentru purificarea și stimularea creșterii părului. Foto: Click.

Care sunt beneficiile rozmarinului pentru păr?

Cu toți nutrienții săi antioxidanti, rozmarinul este plin de beneficii pentru păr.

Previne părul gri: apa de rozmarin este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva părului gri. Pur și simplu pentru că stimulează și promovează circulația nutrienților către foliculii de păr. Acest lucru întârzie apariția primelor fire de păr gri.

Oprește căderea părului: apa de rozmarin are și puterea de a întări părul fragil și de a-l ajuta să devină mai gros și, prin urmare, mai frumos și mai sănătos. S-a afirmat într-un studiu, publicat în Biblioteca Națională de Medicină, că uleiul de rozmarin este eficient împotriva căderii părului și poate trata alopecia androgenetică (AGA), datorită acidului rosmarinic care favorizează creșterea foliculilor de păr.

Oferă strălucire părului: apa de rozmarin readuce viață părului tern, deoarece îi îmbunătățește textura, îl face mai strălucitor, mai moale și mai voluminos.

Reglează excesul de sebum: apa de rozmarin tratează și problemele părului gras sau ale scalpului uscat și iritat prin reglarea excesului de sebum.

Poate întuneca culoarea: apa de rozmarin poate fi folosită ca vopsea naturală pentru părul brun și închis la culoare și acoperă părul gri.

Cum se folosește apa de rozmarin pentru păr?

Poți să prepari singur apa de rozmarin pentru păr și să te bucuri de proprietățile sale minunate fără a cheltui prea mulți bani. În plus, este ușor de aplicat. Puteți aplica, de asemenea, ulei de rozmarin care oferă, de asemenea, aceleași rezultate de întărire și catifelare. Cu răbdare și perseverență și o rutină obișnuită, poți obține rezultate eficiente asupra părului tău.

Apă de rozmarin pentru a ascunde părul gri

Rozmarinul are o putere de colorare pentru pletele cenușii deja existente. Multe șampoane colorante și coloranți vegetali pe bază de rozmarin sunt disponibile în magazinele de specialitate, dar îți poți pregăti tratamentul și acasă. Pentru a realiza acest lucru, veți avea nevoie doar de:

300 g rozmarin proaspăt;

2 linguri de otet de mere;

500 ml de apă.

Pregătire și utilizare

Se încinge apa până dă în clocot apoi se adaugă rozmarinul; Se reduce focul și se lasă totul la infuzat 20 de minute; Opriți focul și adăugați oțetul în timp ce amestecați; Lasă apa de rozmarin să se răcească apoi filtrează-o; Turnați preparatul într-o sticlă de sticlă sau într-o sticlă cu pulverizator;

Aplică loțiunea obținută pe părul umed de la rădăcini până la vârfuri, ca o vopsea obișnuită; Masează-ți scalpul cu mișcări circulare cu vârful degetelor, astfel încât produsul să pătrundă bine; Se lasă să acționeze 30 de minute și se clătește cu apa călduță.

Cum să previi părul alb cu apă de rozmarin?

Poti folosi apa de rozmarin pentru a preveni apariția părului alb datorită calităților sale de stimulare și regenerare. Tot ce ai nevoie este o cană de rozmarin proaspăt și o cană și jumătate de apă:

Se fierbe apa și se adaugă o cană de rozmarin proaspăt; Lăsați infuzia să se răcească; Se filtrează preparatul și se transferă într-o sticlă cu un aplicator; Aplică acest preparat pe scalp folosind mișcări circulare pentru a face produsul să pătrundă în profunzime; Se lasă să acționeze 5 minute; Clătește-ți părul cu apă, usucă-l și coafează-l ca de obicei. Pe măsură ce folosești apa de rozmarin, firele de păr vor fi revitalizate și mai sănătoase.

Apa de rozmarin împotriva căderii părului

Dacă rozmarinul este popular pentru îngrijirea coamei noastre, este și pentru că ajută la oprirea căderii părului și la stimularea recreșterii. Stresul zilnic, schimbările sezoniere, perioadele de anxietate și nervozitate, părul nostru este pus la încercare zilnic. Aici intervine apa de rozmarin pentru a evita rărirea părului și pentru a ne păstra frumoasa coamă în stare bună.

Pentru a o folosi, tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie de rozmarin, așa cum am explicat mai sus, și să o aplici după șamponare. Pulverizați tot părul cu preparatul de casă și masați bine timp de 2 minute. Periați ușor părul și lăsați-l să se usuce la aer; Repetați procesul de fiecare dată când vă spălați părul.

Apa de rozmarin pentru creșterea părului

Vrei să ai un păr frumos ca „Rapunzel”? Mănâncă alimente bogate în vitamine și minerale pentru a-ți ajuta părul să crească. De asemenea, puteți aplica tratamente pentru a ajuta la stimularea circulației sângelui și la stimularea foliculilor de păr. Printre aceste remedii, avem din nou, apa de rozmarin. Și iată cum să o folosești pentru a accelera creșterea părului:

Începeți prin a vă pregăti infuzia de rozmarin așa cum se vede mai sus, apoi urmați pașii de mai jos; Se amestecă 250 ml apă de rozmarin cu 250 ml șampon neutru (de preferință organic sau natural). Amestecă totul bine și folosește-ți loțiunea ca șampon obișnuit;

Puteți adăuga o lingură de ulei de lavandă în șampon. Acesta din urmă îți va face părul și mai moale și va mirosi foarte bine. În plus, lavanda întărește acțiunea revitalizantă a rozmarinului.

Tratament cu apă de rozmarin pentru păr strălucitor, moale și voluminos

Datorită nutrienților conținuți de rozmarin, vei menține foliculii de păr ai scalpului tău hidratați și hrăniți. Mai multă strălucire și vitalitate... Vei vedea cum părul tău se va transforma și va deveni mai frumos ca niciodată. Vitaminele B și C sunt excelente pentru combaterea radicalilor liberi care promovează părul gri, iar apa de rozmarin este o sursă bună!

Așa că pentru a-ți răsfăța părul, adaugă apă de rozmarin în șamponul tău obișnuit, așa cum am menționat mai sus și, în plus, folosește o mască de păr cu rozmarin pentru și mai multă hidratare. Acesta din urmă este perfectă pentru părul uscat, fin, vopsit și deteriorat. 

Ingrediente

O cană de apă de rozmarin pe care o vei avea pregătită din timp;

O lingură mare de ulei de rozmarin;

O jumătate de cană de ulei de măsline (de preferință organic).

Pregătirea

Încinge uleiul de măsline și stinge focul înainte să înceapă să fiarbă;

Adăugați uleiul de rozmarin și apa și amestecați pentru a se combina bine;

După câteva ore, transferați preparatul într-o sticlă prevăzută cu aplicator.

Aplicație

Aplicați masca pe părul uscat de la rădăcină până la vârf; Înfășurați-vă un prosop în jurul capului sau puneți-vă o cască de duș pentru a vă acoperi părul; Lăsați tratamentul să acționeze timp de 30 de minute sau mai mult; Clătiți părul și spălați-l cu șamponul obișnuit pentru a îndepărta toate urmele de ulei; Utilizați această mască de până la două ori pe săptămână.

Apa de rozmarin pentru păr gras

Apa de rozmarin are doar virtuți pentru păr. Din nou, acționează pentru a lupta împotriva părului gras. Acest tip de păr se caracterizează prin exces de sebum la nivelul scalpului, dând părului un aspect tern și neîngrijit. În plus, acest material, destinat hidratării epidermei, provoacă iritații și mătreață atunci când este produs în cantități mari. Apa de rozmarin având o acțiune antiseptică și antiinflamatoare permite acestui efect să lupte împotriva acestei supraproducție de sebum.

Pregătiți apa de rozmarin;

Adăugați 1 linguriță de ulei de rozmarin; Aplicați loțiunea pe scalp și masați ușor timp de 2 minute; Se lasă să acționeze 20 de minute; Clătiți și periați părul.

Cum să faci ulei de rozmarin pentru păr?

Dacă preferi să aplici ulei de rozmarin pe păr, îl poți face și acasă! Spălați cele două crenguțe de rozmarin proaspăt apoi uscați-le. Pune-le într-un borcan suficient de adânc; Turnați ulei de măsline în recipient până când rozmarinul este complet acoperit; Puneți recipientul într-un loc întunecat și lăsați totul să macereze aproximativ o lună; Agitați ușor borcanul o dată pe zi; Se strecoară rozmarinul după 30 de zile și voilà, uleiul tău este gata!

FYI: pentru utilizarea eficientă a uleiului de rozmarin, amestecați-l cu șamponul obișnuit sau cu 2 linguri de ulei de cocos și aplicați-l direct pe păr.

Ulei de rozmarin: care sunt contraindicațiile?

Utilizarea rozmarinului este contraindicată pentru:

- Persoanele alergice la rozmarin, desigur;
- Femei însărcinate sau care alăptează;
- Persoanele cu eczeme sau piele foarte sensibilă.

Întrebări frecvente

Ce este mai bun pentru păr: ulei de ricin sau rozmarin?

Sunt într-adevăr cercetări care demonstrează că uleiul de rozmarin promovează creșterea părului. Când vine vorba de uleiul de ricin, lucrurile sunt mai puțin sigure, dar există dovezi anecdotice care arată că uleiul de ricin este eficient. Este posibil să le folosiți simultan pentru o creștere optimă a părului.

Cimbru sau rozmarin: care este mai bun pentru păr?

Există atât de multe beneficii în utilizarea cimbrului și rozmarin. Ambele promovează creșterea părului, echilibrează nivelul pH-ului, previn inflamația și opresc căderea părului. Dar dacă trebuie să alegi între cele două, rozmarinul este mult mai puternic decât cimbrul.

Există un alt beneficiu al rozmarinului pentru păr?

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, știți că rozmarinul vă poate ajuta și să evitați infecțiile scalpului. Datorită proprietăților sale antifungice, această plantă ajută la prevenirea erupțiilor cutanate datorate infecției fungice.

De câte ori pe săptămână pot pune rozmarin în păr?

Uleiul de rozmarin se folosește de 2 până la 3 ori pe săptămână. Pur și simplu amestecați patru până la cinci picături de ulei cu alte uleiuri esențiale și masați-vă scalpul.

Este posibil să lăsăm ulei esențial de rozmarin în părul nostru peste noapte?

Da, cu condiția să fie diluat într-un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos, pentru a preveni iritarea scalpului, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net