8 trucuri uimitoare cu lacul de unghii, care îți fac viața mai ușoară!

Se pare că utilitatea lacului de unghii nu se limitează doar la manichiură. V-ați gândit că puteți repara un obiect de mobilier, sau chiar bijuteriile cu ajutorul banalei oje? Ei bine lacul de unghii are utilizări uimitoare de care habar nu aveai, dar ce îți pot ușura viața de zi cu zi.  

Lacul de unghii, 8 utilizări uimitoare (sursă foto. Pixabay)
Lacul de unghii, 8 utilizări uimitoare (sursă foto. Pixabay)

1. Folosește lacul de unghii pentru a preveni deteriorarea accesoriilor

Accesoriile care nu sunt din metale prețioase au obiceiul de a se oxida din cauza contactului cu pielea. Poți preveni apariția acelor pete verzi de pe accesorii aplicând un pic de lac transparent, creând astfel o barieră între metal și piele.

2. Repară o unghie ruptă cu ajutorul lacului transparent de unghii

Dacă unghia ți s-a rupt puțin nu recurge imediat la forfecuță. În schimb, încearcă acest truc pentru a o repara: tăiați colțul pliculeț de ceai nefolosit, așezați-l peste unghia ruptă, apoi aplicați puțină oja transparentă peste. Aplică culoarea preferată de lac de unghii deasupra.

3. Previne degradarea șireturilor de la pantofi

A alerga este o modalitate excelentă de a rămâne sănătoși, însă, în timp, adidașii tăi pot arăta destul neglijenți din cauza unor șireturi uzate. Atunci când capetele șireturilor de la încălțăminte se uzează scufundă-le 1 cm în lac de unghii transparent, sau colorat, dacă vrei să asortezi hainele tale de antrenament.

Citește și Avantajele folosirii ojei semipermanente

4. Previne ruperea dresului

Aceasta este probabil cea mai populară și mai cunoscută utilizare alternativă a lacului de unghii și asta pentru că este într-adevăr eficient. Pur și simplu aplicați o peliculă subțire de lac de unghii transparent în partea de sus și de jos a rupturii, apoi lăsați să se usuce, notează okmagazine.ro. 

5. Strângeți șuruburile de la mobilă

Dacă descoperi că șuruburile de la scaunul sau masa ta preferate nu sunt fixate, poți remedia acest aspect folosind lac de unghii. Aplicați ojă pe toată lungimea șurubului, apoi încercați să-l strângeți din nou.

6. Nu mai încurcați niciodată cheile

Aveți mai multe chei, dar vă este dificil să le deosebiți? Aplicați o culoare diferită de lac de unghii pe fiecare cheie pentru a vă asigura că nu veți mai pierde timp în încercarea de a găsi cheia potrivită.

7. Treceți ața prin ac mult mai ușor

Să treceți ața prin ac este un lucru migălos, dar aplicarea a puțin lac de unghii pe vârful firului de ață îl face mai rigid și, prin urmare, trece mult mai ușor de trecut prin ac. Aplicați o peliculă foarte subțire pe capătul firului de ață și apoi lăsați să se usuce, înainte de a trece firul prin ac.

Citește și Trucuri pentru ca oja să reziste cât mai mult pe unghii

8. Sigilați plicurile cu lac de unghii

Dacă nu aveți încredere în siguranța plicurilor auto-sigilabile, puneți puțină ojă pe partea inferioară și apoi sigilați-o. Adăugați un design deosebit unui plic prin aplicarea unui «sigiliu» din lac de unghii. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net