Un ceai popular poate proteja creierul împotriva bolii Alzheimer. Se găsește în toate magazinele și este foarte ieftin
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din întreaga lume, după apă. Iar această popularitate nu se datorează numai gustului bun și divers pe care îl are, ci și numeroaselor efecte benefice pe care le are pentru organism. Iar specialiștii spun că există un ceai anume care chiar poate reduce riscul apariției bolii Alzheimer.

Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiurile au fost folosite pentru a trata diferite probleme de sănătate. Iar un studiu recent spune că există un ceai anume care poate chiar să protejeze creierul împotriva bolii Alzheimer! Mai precis, este vorba despre ceaiul verde, care conține un compus foarte bun pentru creier atunci când este combinat cu o vitamină anume.
Studiul publicat în revista „GeroScience” spune că doi compuși din ceaiul verde pot fi foarte buni împotriva acestei boli. Este vorba despre nicotinamidă cât și despre galatul de epigalocatechină, un antioxidant din acest ceai.
Ceaiul verde poate proteja sănătatea creierului
Specialiștii au explicat că galatul de epigalocatechină poate ajuta la producerea unei molecule responsabile pentru menținerea energiei creierului. În același timp, nicotinamida este o formă de vitamina B3 care poate fi găsită și în alimente precum carnea de pește, legume, ouă, sau chiar și nuci.
Experții au observat că acești compuși din ceaiul verde ajută creierul să rămână mai tânăr chiar și la vârste înaintate și pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer. Iar partea cea mai bună este faptul că acești compuși pot fi găsiți în diverse alimente, așa că o dietă sănătoasă poate fi foarte importantă pentru creier.
Dieta este crucială pentru buna funcționare a creierului
Acest studiu a fost efectuat de către experții de la Universitatea California Irvine, iar Gregory Brewer, autor al acestei cercetări, a explicat că dieta poate ține sub control problemele ce apar odată cu înaintarea în vârstă și conduc la boli precum Alzheimer.
„Dacă vom suplimenta energia creierului cu ajutorul compușilor disponibili din alimentație, vom putea avea o cale de a trata declinul cognitiv cauzat de înaintarea în vârstă și chiar și boala Alzheimer”, a spus acesta potrivit Daily Mail.



































