Trucul simplu care grăbește coacerea roșiilor. Ai nevoie de un ac de siguranță
Românii care stau la curte cu siguranță s-au lovit de situații în care roșiile nu s-au copt la timp, nici măcar la început de toamnă. Din păcate, această problemă va afecta gustul și aspectul recoltei, așa că nu trebuie ignorată. Partea bună este faptul că un truc simplu va ajuta roșiile să se coacă mult mai repede.

Coacerea lentă a roșiilor nu numai că va afecta gustul și aspectul tomatelor, însă va crește și riscul apariției bolilor. Din fericire, există o metodă simplă care poate ajuta roșiile să se coacă mai repede. Iar partea cea mai bună este faptul că acest truc nu are nevoie de produse scumpe sau toxice!
Practic, tot ce vă trebuie pentru a ajuta roșiile să se coacă mai repede este un ac de siguranță sau o agrafă sterilizată! Cu ajutorul acesteia, va trebui să înțepați ușor roșia, cât mai aproape de codiță. Reacțiile biochimice provocate de această înțepătură vor ajuta tomatele să se coacă în aproximativ 7 – 19 zile.
Trucul care ajută roșiile să se coacă mai repede
Desigur, este foarte important ca acul pe care îl veți folosi să fie dezinfectat cu alcool medicinal sau cu apă clocotită. Altfel, există riscul ca tomata să se confrunte cu infecții fungice sau bacteriene care vor compromite recolta.
De asemenea, înțepătura trebuie făcută într-un unghi mic, chiar lângă codiță și este foarte important ca acul să nu pătrundă în miezul fructului. În plus, această metodă ar trebui folosită atunci când roșiile deja au început să își schimbe culoarea spre roz sau galben.
Tomatele se vor coace mult mai repede
Desigur, roșiile mai pot fi ajutate să se coacă mai repede și dacă vor fi fertilizate corect. Fosforul ar trebui să le ajute să se maturizeze și să aibă un gust și o textură mai plăcută, motiv pentru care mulți agricultori folosesc îngrășăminte ce conțin acest nutrient.
Astfel, cu ajutorul acestor metode, tomatele voastre ar trebui să se coacă mai repede și să aibă un gust mai bun ca niciodată!



































