Concurentul care a primit primul Golden Buzz la „Românii au Talent”. Povestea de viață cutremurătoare a lui Emanuel Barica

#Românii au talent

Vineri, 9 februarie, în sezonul 14 al emisiunii „Românii au talent”, juratul Andi Moisescu a oferit primul Golden Buzz și l-a trimis direct în semifinale pe Emanuel Barica. Povestea de viață a concurentului este de-a dreptul emoționantă.

Emanuel Barica a primit primul Golden Buzz la „Românii au talent” / foto: Colaj captură video
Emanuel Barica a primit primul Golden Buzz la „Românii au talent” / foto: Colaj captură video

Emanuel Barica este primul concurent care a primit Golden Buzz la „Românii au talent”, în sezonul 14. Andi Moisescu este cel care l-a trimis direct în semifinale, iar povestea de viață a participantului este de-a dreptul emoționantă. Emanuel are 29 de ani, provine dintr-o familie de etnie romă care a locuit împreună în București, într-o vilă, dar tatăl său a pierdut casa la un joc de barbut când concurentul avea 4 ani.

În ciuda copilăriei dificile, a învățat de la mama lui să ia viața în piept și să muncească pentru ceea ce își dorește. A renunțat la școală și a muncit cot la cot cu aceasta, făcând curățenie în locuințele oamenilor cu bani din Botoșani.

Dragostea pentru desen a început la vârsta de 7 ani, când a descoperit magia desenelor animate. Primii bănuți câștigați i-a folosit pentru a-și cumpăra instrumente de desen, însă circumstanțele l-au obligat să părăsească România pentru a câștiga mai mult. Astfel că, s-a aventurat în Germania, unde a fost întâmpinat de alte provocări.

„Am vrut să cumpăr în România o hârtie și am dat 32 de lei. Am înnebunit! În Germania este un euro și puțin. (…) Sunt artist autodidact de 15 ani. Nu am pictori în familie. Am crescut de la vârsta de 7 ani cu desenele anime. Mama m-a lăsat în casă la un vecin, când aveam 7 ani, iar atunci am văzut prima dată desene animate, la un televizor alb-negru. (…) Am crescut cu multe exemple negative. Locuiesc în Germania acum și supraviețuiesc doar din a desena”, a spus Emanuel Barica, în cadrul emisiunii.

„Cu arta am adus oamenii aproape de mine”

De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz. Desenele sale au ajuns să fie expuse chiar și la Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene din Marsilia, alături de capodoperele lui Picasso.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a mai povestit concurentul.

Emanuel și-a luat inima în dinți și a realizat prima lucrare expusă publicului din țară pe scena „Românii au Talent”, vineri, 9 februarie. La finalul momentului său, Andi Moisescu a apăsat primul buton de Golden Buzz al sezonului 14 și l-a trimis direct în semifinale.

„Emanuel, aș vrea să știi că desenul tău a prins viață cred că de la primele linii. Iar ceea ce am văzut aici este exact neașteptatul după care tânjesc de fiecare dată când vin într-un nou sezon Românii au talent. Iar tu aici ai venit și ai pus în aceeași ecuație: viață, poveste, desen, suferință, dragoste, mii de chipuri… ai fost dirijorul acestui moment și în același timp orchestra întreagă. Dacă ăsta nu e un moment fenomen, atunci nu știu ce mai e… Pentru mine este fără doar și poate momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinți pentru mine un fenomen”, a spus Andi Moisescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
image
actualitate.net
image
actualitate.net