Eda Marcus spune povestea celor mai îndrăzneţe rochii de la TVR: „Iau decizii pe moment”

#Exclusiv Click!

Este vocea și imaginea jurnalelor sportive de la TVR, dar și ale evenimentelor speciale. Eda Marcus a povestit, pentru Click!, cum le împacă pe amândouă. Stilul de viață echilibrat o ajută în toate activitățile.

Eda Marcus este renumită în TVR pentru ținutele spectaculoase / foto: arhiva personală
Eda Marcus este renumită în TVR pentru ținutele spectaculoase / foto: arhiva personală

Prezentatoarea a dezvăluit secretele succesului personal și a vorbit despre pasiunile care o definesc. Şi a spus, de asemenea, povestea celor mai îndrăzneţe rochii purtatea vreodată de vreo prezentatoare TVR...

Click!: Ce prezinți acum la TVR, în ce zile și la ce ore?

Eda Marcus: Jurnalele de sport sunt emisiunile constante – la 14.30 și la 19.40, când este jurnalul principal de Sport. Prezint aceste jurnale prin rotaţie, cu colegii mei. Însă sunt pregătită întotdeauna să apară ceva în program, fie evenimente speciale, fie emisiuni sau apariţii care nu au legătură cu sportul, ci cu zona de divertisment.

Care sunt cele mai mari satisfacții profesionale de până acum?

Că mi-am dovedit mie că pot duce atât evenimente de mare anvergură, precum „Cerbul de Aur” sau „Eurovision”, cât și emisiuni cu subiecte care ar speria orice prezentator dacă i-ar scoate din zona de confort. Eu am fost nevoită să o fac de multe ori, iar acest lucru mi-a oferit o satisfacție mare și o mulțumire de sine. Am făcut emisiuni pentru copii, politice, cu subiecte sportive, despre religie, muzică etc. și acest fapt m-a antrenat pentru orice situație viitoare.

Ce ți-ar plăcea să faci, ce altă carieră ai alege, dacă nu ai mai putea lucra în televiziune?

Mi-ar plăcea să cunosc meșteșugul creației de bijuterii. Sunt o mare iubitoare de artă și arta bijuteriei mă atrage extrem de mult.

Eda Marcus: „Nu prea mă mai uit la tv, îmi place mai mult să citesc”

Eda Marcus, pe coperta ediției Click! TV din 9 iunie 2023 / foto: arhiva personală
Eda Marcus, pe coperta ediției Click! TV din 9 iunie 2023 / foto: arhiva personală

Ce îți place cel mai mult la o carieră în televiziune?

Provocarea, adrenalina, motivația de a fi mai bună, de a mă autodepăși.

Ce fel de telespectatoare ești tu?

Una care în ultima vreme nu mai petrece prea mult timp în faţa televizorului. Înainte eram o telespectatoare destul de critică, pentru că, lucrând în televiziune, vedeam cu ochiul omului de tv. Acum nu mă mai uit atât de mult la tv. Îmi place mai mult să citesc sau să urmăresc filme. Seara este singurul moment în care mai pot vedea unul. Şi apoi iubesc cinematograful şi merg cu plăcere. La tv urmăresc un canal de design de interior sau de călătorii.

Care sunt emisiunile tale preferate la tv în acest moment?

„Te cunosc de undeva!” este o emisiune pe care o apreciez şi, dacă am ocazia să o prind la tv, o urmăresc. Dar cel mai mult urmăresc canalele de filme.

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

Încă nu am stabilit. Nu sunt genul de turistă care îşi stabileşte vacanţa din timp. Mă hotărăsc maximum cu o lună înainte. Îmi place să iau decizii pe moment, să trăiesc momentul şi să mă bucur de prezent. Va fi undeva la mare, unde mă conectez cel mai bine cu natura şi cu liniştea.

Descrie-ne stilul tău de viață. Care sunt cele mai importante principii de la care nu te abați?

Am un stil destul de echilibrat. Nu pierd nopţile. Nu am făcut asta nici în tinerețe. Mănânc puțin și încerc pe cât se poate să consum zilnic fructe și legume. Nu mă restricționez de la nimic, dar încerc să nu fac excese de nici un fel. Faptul că sunt părinte, consider că rutina este ceva foarte important. Trebuie ca într-o zi să merg la muncă, să fiu mamă pentru fiica mea, să fiu cât se poate şi gospodină şi asta este destul de greu. Dar nu mă abat de la un lucru: să ies aproape în fiecare zi în parc, să am câteva minute de liniște zilnic, să mă echilibrez sufletește în noianul ăsta de stres cotidian. A petrece timp în aer liber cu familia este obligatoriu.

Eda Marcus: „Am grijă ca ținuta pe care o îmbrac să nu mă poarte ea pe mine, ci eu pe ea"

Eda Marcus a purtat această rochie spectaculoasă la un Revelion la tv / foto: arhiva personală
Eda Marcus a purtat această rochie spectaculoasă la un Revelion la tv / foto: arhiva personală

Care sunt pasiunile care te definesc și cum le aloci timp?

Îmi place să stau cât mai mult afară, în natură. Îmi place să citesc, să mă plimb, să călătoresc şi să bat străzile, admirând locul în care sunt. Încerc pe cât posibil să mă bucur de lucrurile frumoase care mă înconjoară şi să nu caut „inaccesibilul” sau să pun accentul pe ce nu am, ci invers. Aici greşim, de cele mai multe ori. Ne canalizăm pe lucrurile pe care nu le avem, crezând că, odată dobândite, fericirea va fi atinsă. Trebuie să ne educăm să găsim frumosul și fericirea în lucrurile, în oamenii din jurul nostru, într-o floare, într-o rază de soare, într-un gest frumos făcut de cineva sau pentru cineva.

Îmbraci foarte multe rochii spectaculoase pentru prezentările de la TVR. Dă-ne o listă de designeri români cu care colaborezi și spune-ne povestea acestor ținute. Rochiile rămân la tine?

De-a lungul activității mele în TVR și cu ocazia diverselor emisiuni și evenimente, am fost nevoită să îmi caut ținutele potrivite. Un demers deloc ușor. Așa am început să iau legătura cu diverși creatori, pentru a face cea mai bună treabă. Şi am stabilit în timp relaţii care funcţionează foarte bine. Unul dintre aceştia este Ana Radu, care a fost şi cea care mi-a realizat ţinutele personalizate pentru Eurovision. Ea este şi cea la care apelez mai mereu atunci când am ceva important de prezentat, cum a fost Revelionul sau vreo gală. În ținutele ei mă simt cel mai bine și cumva mă reprezintă. Dar am mereu grijă de un lucru: ca ținuta pe care o îmbrac să nu mă poarte ea pe mine, ci eu pe ea. Rochiile nu rămân la mine, așa cum își imaginează publicul. Ar fi și păcat, pentru că nu aș avea unde să le mai îmbrac apoi. Am lucrat anul acesta cu stilista Ely Adam, care m-a ajutat să găsim rochia perfectă pentru intervenția în finala concursului Eurovision, când eu am prezentat punctajul oferit de România. Am ales din șapte ținute și alegerea a fost grea, pentru că toate au fost spectaculoase. În final, am ales o ținută a unei creatoare românce, care se numește Oui Da Fee. Iar rezultatul a fost superb!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
maria dragomiroiu sot jpg
FotoJet (31) jpg
Televiziune NBC news
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net