«Escrocul de pe Netflix», arestat!

Urmăriri ca-n filmele de la Hollywood zilele trecute în Belgia! Încă un mare şarlatan a intrat în istorie pentru că a făcut o avere colosală pretinzând că este spion MI5, a fost prins! Robert Hendy-Freegard (51 de ani), cunoscut ca „Escrocul de pe Netflix” deoarece viaţa sa a inspirat două producţii difuzate de platforma de filme, a fost în sfârşit încătuşat la zece ani de la comiterea primei infracţiuni. 

Robert Hendy-Freegard  a făcut o avere  impresionantă pretinzând că  este spion MI5
Robert Hendy-Freegard a făcut o avere impresionantă pretinzând că este spion MI5

Încă din 1993, lui Robert îi plăcea să-şi convingă colegii din facultate şi prietenii că este un agent MI5. Ceea ce părea atunci o glumă a devenit caz patologic, căci bărbatul a început încet-încet să ruineze mai multe vieţi în timp ce folosea identitatea falsă pentru a manipula emoţional victimele, astfel încât acestea să-i ofere bani şi încredere.

Citește și: Tim Burton are o slăbiciune pentru români! Magicianul Antonio Satiru l-a cucerit pe marele regizor al miniseriei Netflix „Wednesday”

Ancheta desfăşurată  pentru a-l captura pe  Robert Hendy-Freegard  este foarte bine prezentată
Ancheta desfăşurată pentru a-l captura pe Robert Hendy-Freegard este foarte bine prezentată

Hendy-Freegard s-a născut în Dronfield şi şi-a început cariera ca barman şi vânzător de maşini. Îşi agăţa victime dintre clienţi şi le spunea că lucrează, de fapt, ca agent sub acoperire pentru MI5, sucursalele Special Branch sau Scotland Yard. Apoi le şantaja, cerându-le sume de bani pentru protecţie. Potrivit scenariului său, dacă acestea l-ar fi refuzat ar fi fost asasinate IRA (forţele armate irlandeze, n.r.).

Iată și: Fosta lui Plein și a lui Bodi l-a făcut fericit pe Michele Morrone în The Next 365, pe Netflix

„Escrocul de pe Netflix” a fost reţinut în Belgia, după 10 ani de urmăriri 

Hendy-Freegard era căutat intens de câteva zile, căci săptămâna trecută a intrat în vizorul poliţiştilor după ce lovit cu maşina doi jandarmi, în timp ce fugea de o razie a poliţiei desfăşurată la locuinţa sa din satul Vidaillat, în centrul Franţei. A fost prins, în sfârşit, pe o autostradă din Groot-Bijgaarden, la est de Bruxelles (Blegia), a anunţat poliţia federală belgiană.

Mai vezi și: Cum îți dai seama dacă altcineva îți folosește contul Netflix

Acum urmează să apară în faţa judecătorilor. „În urmă cu aproximativ o săptămână, persoana în cauză trebuia să fie supusă unei investigaţii a poliţiei, dar a fugit. De asemenea, a lovit doi jandarmi, dintre care unul a fost rănit foarte grav”, a declarant Gilles Blondeau, purtătorul de cuvânt al Parchetului din districtul Halle-Vilvorde. 

Mai vezi: Documentar despre un jaf precum cel din „Casa de papel”, disponibil pe Netflix

fotografii: capturi Netflix
fotografii: capturi Netflix

Franţa a emis un mandat european de arestare. Procurorii au deschis o anchetă pentru „tentativă de omor”. Blondeau a declarat că Hendy-Freegard a fost localizat prin intermediul plăcuţei de înmatriculare a vehiculului său. „Poliţia rutieră din Flandra de Est a reuşit să îl intercepteze pe acesta în Groot-Bijgaarden, datorită numărului de înmatriculare”, a spus el. 

Serviciul de streaming Netflix a lansat în acest an un documentar intitulat "The Puppet Master: Vânătoarea escrocului suprem", despre viaţa lui Hendy-Freegard. 

image

A inspirat trei filme

Acest caz şocant a inspirat mai mulţi cinefili. „The Spy Who Stole My Life” este primul film documentar realizat despre Robert Hendy-Freegard şi a fost difuzat prima dată la 7 septembrie 2005, de Canalul 5.

Anul acesta au fost lansate două noi filme, unul tot documentar, miniseria „The Puppet Master: Vânătoarea escrocului suprem”, şi unul lungmetraj, „Rogue Agent” („Agentul Escroc”, n.r.), în care rolul principal este interpretat de actorul James Norton. Ambele producţii sunt disponibile pe Netflix, dar în România poate fi urmărit deocamdată doar serialul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image
actualitate.net
image
actualitate.net