O fostă concurentă X Factor face acuzații grave la adresa producătorilor: "Emisiunea mi-a distrus viața"

Katie Waissel, o fostă concurentă X Factor din Marea Britanie, face acum o serie de dezvăluiri șocante despre modul în care funcționează acest show. A mărturisit că a decis să urmeze studii de specialitate în Drept ca să poată acționa acum, în instanță, compania lui Simon Cowell: Syco Entertainment.

Katie Waissel, acum în vârstă de 36 de ani, a fost numită "cel mai detestat concurent" atunci când a apărut în emisiune, în anul 2010. Ulterior, a ajuns să facă terapie pentru PTSD (Tulburarea de stres post-traumatic) după ce a început să sufere din cauza atacurilor de panică, dar și să aibă gânduri suicidare.

Citește și: Ramona Bădescu l-a cucerit pe Nick Casciaro! Imagini de senzație cu artista și câștigătorul X Factor

O fostă concurentă X Factor lansează acuzații grave

Mai bine de zece ani mai târziu, Katie Waissel este mamă singură, are un fiu, și-a schimbat cariera și a devenit avocat. Acum este pregătită să ia măsuri legale împotriva casei de discuri a lui Simon, Syco Entertainment, pentru încălcarea obligațiilor contractuale. 

„Voi acționa în instanță și voi deschide un proces civil, este vorba despre un caz de vătămare corporală prin neglijență. Această emisiune mi-a ruinat viața. Sunt atât de mulții care au fost prinși în capcană, la fel ca mine. Nu este corect, a fost un dezechilibru major de putere. Tot ce mi-am dorit a fost să înțeleg mai bine contractele și să protejez oamenii de manipulare pe viitor”, a povestit fosta concurentă X Factor, conform The Sun.

Uite și: Leona Lewis, concurenta X-Factor care l-a impresionat pe Simon Cowell, a născut o fetiță

Artista a terminat pe locul șapte atunci când a participat la X Factor. A studiat ca să poată lua măsuri în instanță și și-a obținut diploma în timpul în care fiul ei se afla la creșă. 

Pe lângă multe acuzații lansate la adresa producătorilor, Katie Waissel mai susține și că a primit ca plată doar o liră pentru aparițiile live de la X Factor, în timp ce Simco, compania din spatele show-ului, deținută de compania-mamă Syco, a făcut un profit de 22,9 milioane de lire sterline în acel an.

Iată și: Andrada Precup, tânăra nevăzătoare care a câștigat X-Factor: «Cu banii mi-am luat un apartament»

Ea a mai mărturisit că nu avea voie să părăsească locuința în care stăteau concurenții fără permisiunea echipei, în timpul filmărilor. De asemenea, a avut probleme mari pentru că nu reușea să mănânce sau să doarmă suficient.

„Mă simțeam de parcă ei erau stăpânii mei. Am început să merg la terapie din secunda în care am părăsit emisiunea”, a mai povestit fosta concurentă de la X Factor.

Însă, de obicei, faptele de care sunt acuzați producătorii X Factor, se prescriu după trei ani de când au avut loc. Așadar, Katie trebuie să convingă un judecător să ia în considerare acuzațiile.

Citește și: Câtă durere! Logodnica unui concurent X Factor, moarte tragică, fix în ziua nunții

Nu este singura concurentă care ar fi avut de suferit

În anul 2021, Katie Waissel a dezvăluit că a ajuns la spital după ce a suferit un atac de cord. De asemenea, ea spune că suferă de o formă gravă de PTSD și că iese extrem de rar din casă. Fosta concurentă a mai declarat, după ce a ieșit din emisiune, că un angajat al X Factor ar fi abuzat-o sexual într-iun hotel de lux, unde se întâlniseră ca să discute despre niște sesiuni de înregistrări. 

Din păcate, se pare că tânăra nu este singura care a avut de suferit în urma participării în acest show. Louisa Johnson, câștigătoarea X Factor din anul 2015, a dezvăluit și ea public că s-a gândit să se sinucidă după ce a plecat acasă cu trofeul. 

Vezi și: Simon Cowell s-a visat veșnic burlac, dar ea l-a făcut să se răzgândească!

Acum, Katie Waissel susține că vrea să apere tinerele talente din industrie. 

„Învățând legea, mă asigur că viitoarele generații sunt protejate în orice situație în industria creativă, dar și că vor simți că cineva le ascultă cu adevărat. Toți pașii mei de până acum m-au adus aici, așa că uneori simt că așa a trebuit să se întâmple pentru ca eu să îi salvez, să îi ajut și să îi protejez pe alții. Dacă acesta este cazul, atunci așa să fie, asta este”, a completat fosta concurentă de la X Factor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net