Povestea tristă care l-a inspirat pe Alin Oprea să scrie piesa „Atât de singur”: „Mi-a provocat foarte multă durere”

Ultima actualizare:

În cadrul emisiunii de la Kanal D, „40 de întrebări”, prezentată de Denise Rifai, Alin Oprea (52 de ani) a dezvăluit care este povestea celebrei piese „Atât de singur”. Melodia este despre prima lui dragoste, Adina, care, înainte să se stingă din viață, i-a lăsat un bilet.

Povestea tristă care l-a inspirat pe Alin Oprea să scrie piesa „Atât de singur” /foto: arhiva Click!
Povestea tristă care l-a inspirat pe Alin Oprea să scrie piesa „Atât de singur” /foto: arhiva Click!

În anul 1997, la Festivalul Cântecului de Dragoste, trupa Talisman a lansat piesa „Atât de singur”, care a câștigat premiul de popularitate. Ce mulți nu știu este faptul că melodia ascunde o poveste tristă. Alin Oprea (52 de ani) a dezvăluit, în cadrul emisiunii „40 de întrebări” cu Denise Rifai de pe Kanal D, cum a luat naștere piesa, de fapt.

El a povestit că „Atât de singur” este despre prima lui dragoste, Adina, pe care a cunoscut-o în perioada adolescenței, în perioada liceului. Din nefericire, iubita artistului a fost răpusă de o boală incurabilă. Cântărețul o invitase pe tânără să meargă cu el la mare, însă, atunci când a urcat în tren, bucuros că o va întâlni, avea să afle de la mama fetei că aceasta a decedat. Înainte să se stingă din viață, i-a lăsat un bilet.

„Toată durerea de care am fost capabil în acel moment, adunată în câțiva ani de zile, dar și toată dragostea pe care am adunat-o. Mama ei mi-a înmânat un bilețel, o scrisoare, la momentul în care m-am întâlnit cu ea. Chiar îl purta cu ea. Era foarte important și pentru dânsa. Un bilet în care Adina mi-a scris atât: «Iartă-mă că nu te-am putut însoți în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale.

„Am realizat după că nu o să rămân niciodată singur”

A trebuit să plec departe, în umbre reci. Nu te voi mai lăsa de acum, niciodată, atât de singur». Doi ani de zile am ținut acest bilețel la sufletul meu și mi-a provocat foarte multă durere și prezența lui, și plecarea ei”, a mărturisit Alin Oprea, în amisiunea „40 de întrebări”.

De asemenea, artistul a mai dezvăluit că a compus melodia cu alt titlu în gând: „În primă etapă am vrut să compun o melodie cu numele «Umbre Reci», iar spre final am denumit piesa «Atât de Singur», pentru că rămăsesem atât de singur. Am realizat după că nu o să rămân niciodată singur, că ori de câte ori am nevoie de sprijin și de orice de acolo de sus, ea mă va proteja și mă va însoți.

Acum dacă ar fi să denumesc pentru a treia oară această melodie aș pune «Niciodată singur», pentru că piesa are un mesaj optimist. Durerea a dispărut din această melodie”, a mai adăugat Alin Oprea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj-Napoca
image
image
image
image
image
image
andreea marin madalina manole jpg
Szilard și Variu sunt marii câștigătorii de la  „Insula de 1 milion”. Foto Kanal D
tamoaki hamatsu colaj captura video jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
andreea balan cu victor cornea la roland garros jpg
irinel columbeanu jpg
netflix pixabay png
banner Leonard Doroftei
image
actualitate.net
image
actualitate.net