Rețeta simplă de eclere de casă. E un desert delicios, iar toată familia ne va adora

Ultima actualizare:

Cu siguranță că fiecare dintre noi putem spune că ne plac eclerele. Acest desert delicios este extrem de îndrăgit în țara noastră, iar în mai toate magazinele și cofetăriile în care vom intra, cu siguranță vom vedea eclere la vânzare. Însă, acest desert este extrem de ușor de preparat și acasă!

Rețeta de eclere de care nu ne vom mai sătura
Rețeta de eclere de care nu ne vom mai sătura

Dacă ne numărăm printre românii cărora le plac eclerele, însă dorim să ne punem talentul de bucătari la încercare, avem noroc! Această rețetă este una perfectă pentru fiecare dintre noi și nu ne va fi deloc dificil să pregătim eclere în propria bucătărie! Invitată la „Vorbește Lumea”, Florența Mihăilă, care deține propria cofetărie în București, ne explică cum putem pregăti acest desert delicios chiar noi!

Iar primul pas este să avem pregătite ingredientele necesare! În primul rând, trebuie să începem cu aluatul opărit, care este foarte simplu de făcut! Tot ce ne trebuie este 250 ml de apă, în care vom adăuga și puțină sare, cât și 125 de ml de ulei, ce va fi adăugat, de asemenea, în apă.

Cum putem pregăti eclere acasă

Acest amestec este pus la fiert, iar odată ce clocotește, trebuie să adăugăm 250 de grame de făină, moment în care amestecăm totul bine. La final, adăugăm 6 ouă și amestecăm aluatul bine, până când totul este omogen. Apoi, punem aluatul într-o tavă și îl punem la copt!

Pentru cremă, trebuie să folosim 750 ml de lapte cald, la care adăugăm 3 gălbenușuri de ou, aproximativ 150 de grame de zahăr, vanilie, cam 75 de grame de făină și 150 de grame de unt, pe care îl vom adăuga la final, după ce restul amestecului deja a fiert.

La final, vom avea eclere delicioase, care sunt foarte ieftin și ușor de pregătit în propria noastră bucătărie. Rețeta Florenței Mihălă este foarte simplă, iar pasiunea ei pentru dulciuri se vede în rețetele delicioase pe care ni le oferă! Deși a absolvit Facultatea de Drept, ea a decis să își urmeze pasiunea și să înceapă o carieră în bucătărie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net