Serialul de pe Netflix care a creat un adevărat haos încă de la lansare. A făcut furori pe platforma de streaming și a stârnit nenumărate controverse

Ultima actualizare:

În ultimii ani, tot mai multe filme, seriale și documentare de pe platforma de streaming Netflix crează controverse în rândul celor ce le vizionează. Pe lângă comentariile celor care le-au văzut, s-au lansat și multe petiții prin care să se anuleze difuzarea lor. Iar printre serialele puternic criticate încă de la lansare, se află și „13 Reasons Why” („Cele treisprezece motive” n.r). Chiar dacă aduce în discuție subiecte importante, precum abuzul sexual sau bullying-ul, premisa serialului este suficient de morbidă ca să-i descurajeze pe unii dintre eventualii privitori.

„13 Reasons Why” a creat un adevărat haos încă de la lansare
„13 Reasons Why” a creat un adevărat haos încă de la lansare

Serialul „13 Reasons Why” („Cele treisprezece motive” n.r) se bazează pe evenimente reale, ca și povestea cărții cu același nume, deși, au mici diferențe. Adaptat de Brian Yorkey pentru Netflix și care a primit aprecieri de critică la nivel mondial, serialul se învârte în jurul studentului Clay Jensen și a consecințelor sinuciderii prietenei sale studente, Hannah Baker, o fată de 17 ani, după o serie de eșecuri culminante declanșate de anumite persoane din școala sa.

Avertismentul organizațiilor din domeniul sănătății mintale

Probabil că vizionarea serialului ar putea avea cel mai bun efect dacă un elev de liceu ar urmări împreună cu părinţii săi, pentru că cele 13 episoade invită la nenumărate confruntări ale unor viziuni extrem de diferite asupra vieţii unui adolescent. Însă, cum am precizat, în ciuda faptului că sunt aduse în discuție subiecte importante, precum abuzul sexual sau bullying-ul, organizațiile din domeniul sănătății mintale au spus că seriale de genul acesta „pot face mai mult rău decât bine”, iar școlile au avertizat părinții în legătură cu acesta. 

Și nu doar cei din domeniul sănătății au fost revoltați. Unii telespectatori s-au întrebat dacă „Era sinuciderea unica scăpare a adolescentei? Este sinuciderea o soluţie? Ce poate face conducerea unui liceu, ce pot face părinţii pentru ca sinuciderea să nu pară niciodată o soluţie?”. Și platforma de streaming Netflix a primit critici, după ce a prezentat o scenă de sinucidere explicită, la finalul sezonului 1, ulterior, aceasta fiind ștearsă.

Despre ce este vorba în serial

Așadar, despre ce este vorba, până la urmă, în „13 Reasons Why” („Cele treisprezece motive” n.r)? Încă de la început, serialul întinde foarte eficient o capcană dublă, pentru personaje şi pentru privitor. „Oare şi tu eşti unul dintre cele 13 motive?”, este întrebarea, din primele minute, a protagonistei Hannah Baker, o adolescentă de 17 ani, care s-a sinucis după o serie de eșecuri culminante, declanșate de anumite persoane din școala sa. 

Cine este Hannah Baker şi de ce s-a sinucis? Spune ea adevărul? Monologul ei este o confesiune, o răzbunare sau amândouă? Cel care trebuie să deslușească acest mister este tânărul Clay Jensen, care a primit, după două săptămâni de la decesul studentei, șapte casete care detaliază cele treisprezece motive pentru care a decis să se sinucidă. Fiecare videoclip include un motiv pentru mai multe persoane, inclusiv Clay însuși.

Cu mai multe instrucțiuni clare, fiecare persoană care primește cutia cu cele șapte casete este unul dintre motivele pentru care s-a sinucis. De asemenea, după ce fiecare persoană termină de ascultat casetele, trebuie să predea cutia următoarei persoane. Interesant, nu?

Dacă te-am făcut curios, și vrei să afli care este întreagă poveste și motivele reale pentru care adolescenta Hannah Baker s-a sinucis, poți urmări serialul „13 Reasons Why” („Cele treisprezece motive” n.r) pe platforma de streaming Netflix.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
ancuta pop colaj instagram jpg
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
image
actualitate.net
image
actualitate.net