17 secrete ale lui Radu Albot, primul campion ATP din Republica Moldova

image
Radu Albot, cu trofeul cucerit la Delray BeachFoto: Facebook

Radu Albot (29 de ani) a reușit să scrie o pagină de istorie: a devenit primul tenismen din Republica Moldova care a cucerit un titlu ATP. În finala turneului de la Delray Beach, el l-a învins cu 3-6, 6-3, 7-6 pe britanicul Daniel Evans, în fața căruia a salvat și trei mingi de meci. Click! vă prezintă 17 secrete ale jucătorului de peste Prut.

Este milionar din tenis. Radu Albot este originar din capitala Republicii Moldova, Chișinău, la 11 noiembrie 1989. El nu este foarte înalt, având doar 1,75 m, dar se deplasează foarte bine pe teren. După 11 ani de carieră profesionistă, Radu a reușit să strângă din premii peste două milioane de dolari. Cu cei 97.490 de dolari primiți pentru victoria de la Delray Beach, el va trece de 2,2 milioane de dolari obținuți în carieră. În plus, s-a ales și cu un superb Porsche.

Deschizător de drumuri în Moldova. Radu Albot este cel mai bun jucător din istoria tenisului din Republica Moldova. El a fost primul tenismen din această țară care a cucerit un titlu ITF, primul care a ajuns pe tabloul principal al unui turneu ATP, primul care a ajuns pe tabloul principal al unui Grand Slam și, desigur, primul care a cucerit un titlu ATP.

A început tenisul la 8 ani. Pentru Radu Albot, primul contact cu tenisul a venit la vârsta de 8 ani, la insistențele tatălui. Acesta văzuse meciuri la televizor și s-a gândit că este un sport care i s-ar potrivi fiului său. Și se pare că a avut dreptate. El spune că dacă nu ar fi ales tenisul, ar fi făcut fotbal.

A urcat pe locul 52 în lume. Cu punctele primite cucerirea titlului de la Delray Beach, Radu Albot și-a asigurat un salt de 30 de locuri în clasamentul mondial ATP, acolo unde de ieri ocupă poziția a 52-a .

Are 20 de titluri ITF. La simplu, Radu Albot a cucerit 20 de titluri ITF. Ultimul în 2016, la Shenzhen. La dublu a triumfat în 15 turnee.

Are un titlu ATP la dublu. Radu Albot s-a descurcat mereu bine în proba de dublu. Dovadă este și titlul cucerit în 2015, la turneul ATP de la Istanbul. Partener i-a fost sârbul Dușan Lajovic. În competițiile de Grand Slam, până la semifinala de acum de la US Open 2018, cel mai bun rezultat a fost un sfert de finală atins la Roland Garros, în 2015.

Are un master în psihopedagogie. Radu Albot este absolvent al Facultății de Pedagogie a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. După absolvire, el a făcut un master în psihopedagogie. De atunci, a rămas pasionat de psihologie, care ajută foarte mult mai ales în sporturile individuale.

Are ca hobby mersul cu bicicleta. Hobby-ul lui Radu este să meargă cu bicicleta. ”Când sunt acasă mă sui pe bicicletă și ies la plimbare mereu cu prietenii. De fiecare dată abia așteptăm să ne revedem pentru asta”, a declarat Albot.

Este locotenent major. Tenismenul este angajat al Serviciului Situații Excepționale, unde a primit, în 2014, gradul de locotenent major. Inițial a fost angajat ca șofer.

Tatăl lui lucrează în Ministerul de Interne. Părinții lui Radu nu sunt implicați în sport, dar iubesc mișcarea. Tatăl lui este angajat la Ministerul de Interne din Republica Moldova, în timp ce mama lui este dentistă.

E mare fan biatlon. Spre deosebire de alți jucători profesioniști, care prefer să se uite la baschet, Radu Albot a mărturisit pentru cei de la ATP că adoră să urmărească întrecerile de biatlon. Tot din ciclul sporturilor de iarnă, lui îi place mult curlingul. Dintre sporturile de vară preferă fotbalul.

Cum este poreclit în circuit. Pentru că Radu Albot are o constanță incredibilă și scoate mingi din poziții imposibile, părând că nu obosește niciodată, colegii din circuit i-au găsit o poreclă pe măsură: ”Mașina”.

Vorbește cinci limbi străine. Drumurile prin întreaga lume l-au făcut pe tenismenul basarabean să învețe mai multe limbi străine. El vorbește fluent româna, rusa și engleza și se descurcă în germană și spaniolă.

A fost cel mai bun junior din Europa. Când avea 16 ani, Radu Albot a fost printre cei mai valoroși jucători de vârsta lui din Europa. S-a calificat atunci al doilea la Masters-ul care a strâns laolaltă cei mai valoroși 8 sportivi la nivelul acesta de vârstă și a reușit să câștige turneul.

Idolul lui era spaniol. Ca orice tânăr sportiv și Radu Albot a avut un idol. În cazul lui, acesta a fost spaniolul David Ferrer, cel care s-a retras din activitate, după ce a fost timp de mulți ani pe locul 2 sau 3 în lume. De asemenea, l-a admirat și pe Marat Safin.

Citește biografiile celebrităților. Moldoveanul, ca mulți alți jucători din circuit, își umple timpul liber citind. El preferă să lectureze biografiile sportivilor celebri, cel mai mult plăcându-i cea a lui Agassi.

Vrea să facă o Academie de Tenis în Moldova. La finalul activității, Radu Albot este decis să rămână în tenis. ”Aș vrea să deschis o Academie de tenis în țara mea, pentru că la noi tenisul nu este foarte bine dezvoltat și eu aș vrea să ajut copiii să devină mai buni. Acum nu există un jucător adevărat care să îmi urmeze. Nu avem jucători profesioniști, așa că aș vrea să îmbunătățesc ceva în țara mea și să creez posibilități pentru cei mai mici copii”, a mai declarat Albot pentru ATP.

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg