Arde Formula 1! Titlul se decide în ultima cursă


    Nico Rosberg şi Lewis Hamilton sunt colegi de echipă
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton sunt colegi de echipă

Nico Rosberg (Mercedes) a reuşit, în Brazilia, să pună capăt unei serii de victorii consecutive înregistrate în ultimele cinci curse de coechipierul său Lewis Hamilton şi să reducă astfel de la 24 la 17 puncte diferenţa faţă de acesta în ierarhia piloţilor, cu o etapă înaintea incheierii sezonului.

"Finala" Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc în 23 noiembrie, la Abu Dhabi şi Hamilton pleacă din pole-position în lupta pentru titlul mondial al piloţilor, în ciuda faptului că britanicul a fost "bătut" în Marele Premiu al Braziliei. Un loc secund în emirat i-ar asigura lui Lewis Hamilton cel de-al doilea trofeu din carieră, după cel obţinut în 2008, pe vremea când concura la McLaren-Mercedes.

Punctele puse în joc la Abu Dhabi vor avea o valoare dublă faţă de celelalte etape, astfel că o victorie va însemna 50 de puncte, un loc secund 36 de puncte, un loc 3 - 30 de puncte şi 24-20-16-12-8-4-2 pentru piloţii care trec linia de sosire pe poziţiile 4-10.

Rosberg are mai multe variante pentru a se "încorona" campion mondial, însă în cele 18 etape disputate până acum cei doi sportivi de la Mercedes au fost pe locurile 1-2 de 11 ori. Această situaţie nu-i este favorabilă germanului, însă el trebuie să meargă la Abu Dhabi cu un singur ţel, victoria, şi apoi să aştepte ca Hamilton să se claseze de la locul 3 în jos.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg