Baschet: Steaua în grupele Eurochallenge, Asesoft eliminată

Fostul star al celor de la Harlem Globetrotters, americanul Robert "Hollywood" Turner a avut o evoluție explozivă la Kiev, marcând 25 de puncte în 26 de minute de joc și contribuind din plin la victoria steliștilor. Steaua părea că a încheiat socotelile încă din sfertul al treilea, când, după o triplă a lui Turner, scorul devenea 46-60.

Dar ucrainienii au revenit spectaculos, reușind un scor partial de 16-2, pentru a egala situația pe tabelă cu șapte minute rămase de joc, 62-62. Cei de la Steaua Turabo s-au trezit însă la timp și au evitat un final de meci tensionat, primind doar alte patru puncte până la final și marcând 17.

Virgil Stănescu a contribuit din plin la ambele capete ale terenului, încheind partida cu 10 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 4 intercepții și un capac, în timp ce Lucic cu 14 puncte și americanii Coleman și Jackson cu câte 11 au completat ofensiva stelistă.

Vitali Kovalenko a fost cel mai periculos om al gazdelor cu 13 puncte, 8 recuperări și două pase decisive.

Steaua va juca cu echipa învinsă de Asesoft în finala din 2005Steaua va juca în grupa F, una extrem de dificilă cu Antwerp Giants (Belgia), Dinamo Moscova și BC Lokomotiv Kuban Krasnodar (ambele din Rusia). Steliștii vor juca primul meci în deplasare la Moscova, la 16 noiembrie.

Cei de la Antwerp Giants au ajuns anul trecut până în sferturile de finală ale Eurochallenge, acolo unde au fost eliminate de către Scavolini Pesaro. Dinamo Moscova a atins aceeași fază a competiției, dar în 2004, anul trecut fiind eliminată în faza preliminară, în timp ce echipa din Krasnodar are la active două finale, un în Korac Cup, în 2002 și alta în Europe Cup (actuala Eurochallenge), în 2005, când a pierdut, la Ploiești, finala cu Asesoft.

Burlacu, 34 de puncte, dar Asesoft este eliminatăEfortul lui Cătălin Burlacu, 34 de puncte marcate, nu le-a adus ploieștenilor decât o victorie de palmares în manșa retur a Eurochallenge cu Khimik, scor 91-86. Cei de la Asesoft au făcut tot posibilul în ultimele cinci minute ale jocului în apărare, și nu le-au permis adversarilor să marcheze din acțiune. Dar ucrainienii și-au păstrat sângele rece de la linia de aruncări libere de unde au marcat 11 puncte pentru a supraviețui.

Meciul a fost extreme de echilibrat și Asesoft nu a avut niciodată o diferență mai mare de 6 puncte, în timp ce oaspeții au condus o singură dată în partea a doua a jocului, la un punct, 70-71, când mai erau șase minute din meci. Donneal Mack a marcat 18 puncte pentru Asesoft iar Adrian Tudor a reușit 17 în timp ce Curtis Millage cu 22 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, a fost cel mai bun jucător de la Khimik.

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
america express vedete concurenti 2022 jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg