Campioane în derivă. Barca de 8+1 a României are emoţii la Mondiale

Ultima actualizare:

    Echipajul de 8+1 al României
Echipajul de 8+1 al României

Echipajul feminin de 8+1 tremură mâine pentru calificarea în finala Mondialului de canotaj din Bulgaria.

Campioane mondiale şi europene la zi, fetele din barca de 8+1 încearcă să evite o ruşine istorică pentru canotajul românesc.

Proba regină a canotajului feminin ne-ar putea rezerva în această dimineaţă o surpriză neplăcută. La CM de la Plovdiv, echipajul feminin are de apărat titlul mondial din 2017 (plus cel european cucerit luna trecută), însă sportivele noastre au dezamăgit în seria de calificare disputată miercuri. Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și cârmaciul Daniela Druncea au ocupat ultimul loc (4 din 4), iar vineri vor trage în recalificări pentru a drege busuiocul. Va fi o cursă de şase echipaje, din care doar patru vor prinde marea finală de duminică. În cazul unui eşec, ambarcaţiunea “amiral” a canotajului românesc va lipsi pentru a doua oară în istorie din ultimul act al unui campionat mondial.

În recalificări vor concura mâine şi băieţii de la 8+1, dar şi cei de la dublu rame, în semifinală. În schimb, pentru finalele de mâine s-au calificat deja fetele de la dublu vâsle categorie uşoară şi barca masculină de patru rame.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net