Contador se gândeşte să se retragă din ciclism, indiferent de decizia UCI!

"«Sunt atât de dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă, încât mă gândesc să părăsesc ciclismul, indiferent de decizia UCI», acestea sunt cuvintele dure pe care i le-a transmis Contador preşedintelui Federaţiei Spaniole de Ciclism, Carlos Castano", se arată în ediţia de marţi a publicaţiei El Mundo.

Cotidianul Marca menţionează că nu este pentru prima dată când Contador se gândeşte să renunţe la ciclism, rutierul anunţându-şi mama că vrea să se retragă în noaptea de după conferinţa de presă ce avut loc, pe 30 septembrie, imediat după anunţul privind depistarea sa pozitivă.

Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI), după ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus în timpul Turului Franţei din acest an a fost anormal.

UCI a confirmat prezenţa unor urme "extrem de scăzute" de clenbuterol, o substanţă interzisă, la testul efectuat în 21 iulie, în a doua zi de pauză a Turului Franţei, competiţie pe care ciclistul spaniol a câştigat-o pentru a treia oară. Federaţia internaţională a precizat că este necesară efectuarea de investigaţii ştiinţifice suplimentare, împreună cu Agenţia Mondială Antidoping, înainte de fi trase concluzii.

Ciclistul a explicat că substanţa a ajuns în corpul său după ce a mâncat carne contaminată, clenbuterolul fiind folosit în tratarea animalelor.

Publicaţia americană New York Times a scris, ulterior, că un al doilea test antidoping la care a fost supus Contador, efectuat la 20 iulie, în Turul Franţei, cu o zi înainte de cel care a relevat prezenţa unor urme de anabolizant în urina ciclistului, este pozitiv.

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (11) jpg
FotoJet (10) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg