Djokovici, Nadal, Serena Williams și Osaka vor evolua la turneele de la New York

Ultima actualizare:

    La Western & Southern Open s-au înscris o mare parte dintre jucătorii de tenis importanțiFoto: Facebook/Western & Southern Open
La Western & Southern Open s-au înscris o mare parte dintre jucătorii de tenis importanțiFoto: Facebook/Western & Southern Open

În cele din urmă, lista jucătorilor și jucătoarelor care vor participa la turneele de la New York, Western & Southern Open şi US Open, nu va fi atât de săracă pe cât se credea la un moment dat. Printre cei înscriși se numără sârbul Novak Djokovici, locul 1 ATP, spaniolul Rafael Nadal (2 ATP), Serena Williams (9 WTA) și Naomi Osaka (10 WTA). Vor lipsi Ashleigh Barty și Simona Halep.

Prezenţa unor campioni la turneele americane poate fi considerată surprizătoare. Djokovici, care a contractat coronavirusul după organizarea unui circuit caritabil în Serbia şi Croaţia (Adria Tour), se declarase circumspect cu privire la participarea la US Open din cauza protocolului sanitar adoptat de organizatori. La rândul său, Nadal afirmase că nu este interesat de călătorii internaţionale şi că nu se aşteaptă ca turneele profesionsite să se mai desfășoare în acest an.Lista celor înscriși la Western & Southern Open cuprinde 40 dintre primii 43 de clasați ATP, 39 dintre cele mai bune 53 de jucătoare din lume. Îi putem aminti pe Dominic Thiem, Daniil Medvedev (deținătorul titlului), Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Matteo Berrettini, David Goffin, Roberto Bautista Agut, Diego Schwartzman, Grigor Dimitrov sau Karolina Pliskova.  

Naomi Osaka s-a răzgândit

Cu toate că lăsase să se înțeleagă că nu își asumă riscurile ridicate de pandemia de COVID-19, Naomi Osaka (10 WTA) figurează pe lista jucătoarelor care vor participa la ediția din acest an a US Open. Turneul se va disputa, așa cum era programat, între 31 august și 13 septembrie. 

În ultimele zile, presa din lumea întreagă anunțase că jucătoarea de 22 de ani care a câștigat la US Open 2018 și la Australian Open 2019 ar fi renunțat să participe la turneele de la New York. Această informație a fost infirmată de agentul japonezei, care a precizat că aceasta s-a înscris și la Western & Southern Open, întrecerea mutată de la Cincinnati la New York, pe terenurile de la Flushing Meadows.

Barty, incertă și pentru Roland Garros 

Aflată  pe locul 1 mondial, Ashleigh Barty (24 de ani) nu va participa nici la turneul de la Cincinnati, nici la US Open. Jucătoarea australiană a precizat că nu vrea să se expună pe ea şi echipa ei riscurilor pe care le implică o astfel de călătorie în timpul pandemiei de coronavirus. Într-un comunicat remis presei, Barty și-a exprimat regretul: „A fost o decizie greu de luat, însă există încă riscuri importante legate de COVID-19 şi nu mă simt confortabil să-mi pun echipa şi pe mine în această situație.  Doresc USTA (n.t.  - Federația Americană de Tenis) tot ce este mai bun pentru turnee şi aştept cu nerăbdare să revin în SUA, anul viitor".

Pe de altă parte, australianca a spus că va lua „o decizie în privinţa French Open şi a turneelor europene în următoarele săptămâni".Antrenor al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou a recunoscut deunăzi temerea sa că, în condiţiile actuale, cu multe restricţii impuse de pandemia de COVID-19, US Open se poate transforma într-un campionat al Statelor Unite. Antrenorul francez a comentat situația, fiind citat de lequipe.fr: „Dacă există o carantină la întoarcerea din Statele Unite, asta înseamnă că va fi imposibil de jucat la Madrid şi la Roma. Şi dacă nu pot juca aceste turnee din cauza carantinei, asta înseamnă că vor petrece două săptămâni fără să facă nimic într-o cameră de hotel chiar înainte de grand slam-ul pe zgură (n.r. - Roland-Garros). Mi se pare o nebunie. Văd că situaţia din New York se îmbunătăţeşte în fiecare zi. Dar, în acelaşi timp, văd că există o mulţime de restricţii în ceea ce priveşte călătoriile. Există încă multe întrebări fără răspuns”. În contextul pandemiei de COVID-19, Western & Southern Open a fost mutat de la Cincinnati la New York, în baza de la Flushing Meadows unde se desfășoară și US Open. Întrecerea este programată în săptămâna premergătoare turneului de grand slam.Până la redactarea acestui text, în SUA s-au raportat 4.568.375 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, iar 153.848 oameni au murit din acest motiv. În statul New York se înregistraseră 442.060 de cazuri și 32.734 de decese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net