Dramă trasă la indigo pentru olandeze la Mondiale! S-au prăbușit la 5 metri de aur

Dramă parcă trasă la indigo în ziua inaugurală a Campionatelor Mondiale de atletism de la Budapesta! Concurând în probe diferite, olandezele Sifan Hassan (10.000 m) și Femke Bol (ștafeta de 4x400 m mixt) conduceau cursele lor când s-au împiedicat cu mai puțin de 10 metri înaintea liniei de sosire!

Femke Mol a scăpat bățul de ștafetă în cădere (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Femke Mol a scăpat bățul de ștafetă în cădere (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Ziua neagră a Olandei de la Campionatul Mondial de atletism a fost deschisă de finala probei feminine de 10.000 m. Acolo unde lupta pentru medalii se dădea între reprezentantele Etiopiei, Kenyei și olandeza Sifan Hassan, dublă campioană olimpică la Tokyo, în probele de 5.000 m și 10.000 m. Finalul a confirmat previziunile, astfel că pe ultima turnantă în față se aflau reprezentantele Etiopiei și Hassan. Care, însă, spre stupoarea generală, s-a împiedicat pe ultimii metri – există și posibilitatea să fi fost împinsă de o rivală – și a ratat nu doar aurul, ci clasarea pe podium. A terminat pe locul 11, primele trei locuri fiind ocupate, în ordine, de cele trei reprezentante ale Etiopiei: Gudaf Tsegay, Letesenbet Gidey și Ejgayehu Taye. „Cred că am fost împinsă de etiopience”, avea să declare după cursă Hassan, campioană mondială în această probă în 2019, la Doha. „Sper că nu sunt nebună. Trebuie să mă uit la reluare pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate”, a mai spus sportiva care are o rivalitate specială cu sportivele din Etiopia, fiind născută chiar în această țară, în urmă cu 30 de ani, dar concurând pentru Olanda de la 15 ani.

Hassan s-a prăbușit când conducea grupul etiopiencelor (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Hassan s-a prăbușit când conducea grupul etiopiencelor (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

La ștafeta mixtă de 4x400 m, Femke Bol s-a împiedicat cu 5 metri înainte de finish

La doar câteva zeci de minute de la această întâmplare nefericită, o alta, identică, a lovit delegația olandeză. Femke Bol (23 de ani), campioană europeană la 400 m plat anul trecut, la Munchen, s-a împiedicat cu 5-6 metri înaintea liniei de finiș în ștafeta mixtă de 4x400 m. În acel moment conducea și, mai mult, era în cursă spre stabilirea unui nou record mondial! „Nu am nici o idee ce s-a întâmplat acolo. Mi s-a mai întâmplat o singură dată în carieră. Îmi cer scuze echipei”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Bol, după cursă. Odată cu căderea, ea a scăpat și bățul de ștafetă din mână, ceea ce înseamnă că echipa ei a fost descalificată.

Și a fost doar prima zi de la Campionatul Mondial de atletism de la Budapesta, competiție care se desfășoară pe un stadion unic în lume. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net