„Crema” atletismului românesc se mută la Budapesta: obiectivul de la Mondiale

Ultima actualizare:

Delegația României va alinia la start 16 oameni la Campionatele Mondiale de atletism, care debutează, sâmbătă, la Budapesta. Obiectivul țării noastre este unul clar: calificarea în cel puțin trei finale ale competiției.

Bianca Ghelber țintește o medalie (FOTO: Getty Images)
Bianca Ghelber țintește o medalie (FOTO: Getty Images)

Printre oamenii în care România își spune speranța se numără și Bianca Ghelber, campioană europeană, anul trecut, la aruncarea ciocanului. „Sper să fiu în forma cea mai bună acolo și îmi doresc foarte mult, ca fiecare sportiv, o medalie. Este destul de greu, dar nu imposibil”, a prefațat competiția sportiva de 33 de ani, care va debuta în concurs pe 23 august, Campionatele Mondiale desfășurându-se între 19 și 27 august.
Din delegația României fac parte Andreea Mikloş (400 de metri), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Andreea Taloş (triplusalt), Diana Ana Maria Ion (triplusalt), Claudia Bobocea (1.500 de metri), Veronica Rodean și Mihaela Acatrinei (35 de kilometri marș) la feminin și Alin Firfirică (disc), Rareş Toader (greutate), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Alexandru Novac (suliţă), Ilie Corneschi (maraton), Nicolae Soare (maraton) și Narcis Mihăilă (35 de kilometri marş) la masculin.

Premii consistente la competiția din Ungaria

În prima zi, Rareș Toader își va încerca norocul în calificările pentru aruncarea greutății de la 13.30, Alina Rotaru-Kottmann va avea săritura în lungime la 13.25, Claudia Bobocea va debuta cu seriile la 1500 de metri la 14.15 și, în fine, Alin Firfirică va avea aruncarea discului la 20.10, competiția fiind televizată de Eurosport. 
Organizată pentru prima dată în Ungaria, întrecerea mondială are un stadion construit cu mare fast special în vederea acestui eveniment, cu o capacitate de 36.000 de locuri. Aici, atleții de top își vor face apariția, motivați și de obiectivele sportive, și de miza financiară: se oferă 70.000 de dolari pentru medalia de aur, 35.000 de dolari pentru cea de argint și 22.000 de cea de bronz.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net