Eșec cu Italia. România va juca în Grupa I a Zonei Euro-Africane

image
Gabriela Ruse a obținut prima sa victorie în Cupa „Billie Jean King”Foto: sportpictures.eu

Echipa feminină de tenis a României a pierdut (1-3) meciul cu Italia disputat în weekend, la Cluj, în Play-Off-ul ediției 2021 a Cupei „Billie Jean King”. În urma acestui rezultat, echipa câștigătoare va participa la calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale. România, în schimb, va evolua în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Singurul punct al reprezentativei noastre a fost adus, astăzi (sâmbătă, 17 aprilie), de Gabriela Ruse (locul 168 WTA), care s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-4 în fața Jasminei Paolini (104 WTA). După acest succes, bucureșteanca a declarat că este obosită, însă fericită pentru prima victorie personală în competiţie: ”Eram foarte emoţionată la început, apoi am înţeles mai bine ce trebuie să fac. (...) E a doua oară când vin la Cluj şi, dacă nu câştigăm, nu mai vin a treia oară. A fost o presiune pentru că ştiam că dacă nu voi câştiga, România va pierde întâlnirea.  În acelaşi timp nu aveam nimic de pierdut. Cumva, am reuşit. Nu ştiu cum. Nu-mi vine să cred şi nu am jucat cel mai bun tenis al meu. E foarte greu să intri pe teren şi să joci pentru ţara ta. Mă simt obosită, am crampe, dar sunt fericită că am câştigat primul meu meci în FedCup.  Eu nu am mai jucat după cinci luni.  Este al treilea meci după accidentarea la deget şi s-a simţit că nu am avut meciuri. Nu am făcut ceva special. Am încercat să mă relaxez. Acest punct adus României a fost vital”, a declarat Gabriela Ruse.Apoi, Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a pierdut (5-7, 6-7/5) confruntarea cu Elisabeta Cocciaretto (111 WTA), în două ore şi 42 de minute. Astfel că meciul de dublu nu s-a mai disputat. După disputa de azi, Buzărnescu a declarat: ”Am luptat până la ultima minge şi am fost aproape de a aduce un punct României. Jocul meu a fost bun. E un lucru pozitiv. Forma mea sportivă e mai bună şi în creştere faţă de acum câteva luni. Mă bucur că am putut să fiu alături de echipă şi să ajut cât am putut în aceste două zile. Sper că, în ciuda rezultatelor negative, nu am dezamăgit şi că am arătat că lupt pentru ţara mea. Că  nu renunţ şi dau tot ce pot pe teren, până nu mai există resurse. Au fost momente grele după partida de aseară. Mi-au trebuit mai multe ore să-mi revin. Am dormit puţin şi echipa a făcut tot ce a putut să mă ajute. Poate din aceste motive nu mi-a fost uşor, la începutul meciului de azi, dar am arătat că sunt puternică şi pot trece peste aceste momente”.Căpitan jucător al echipei României, Monica Niculescu a tras concluziile: ”Ne-am luptat până la ultimul punct. Au fost meciuri foarte echilibrate. Italia a fost puternică, mental şi fizic. Eu sunt foarte mândră de fete. Le mulţumesc pentru efortul depus şi le admir foarte mult”.Vineri, în primele două meciuri, Irina Bara a pierdut (1-6, 4-6) cu Elisabeta Cocciaretto, iar Mihaela Buzărnescu a cedat la mare luptă (2-6, 6-2, 6-7/5) în faţa Martinei Trevisan.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Adelina Pestriţu
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
FotoJet jpg
image png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Tora Vasilescu
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
viceprimar istvan zsolt pap FB jpg
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg