Încă o palmă dată lui Contador: al doilea test antidoping este tot pozitiv

Cel puţin una dintre probele de urină recoltate de la Contador în Turul Franţei a relevat un nivel al substanţei chimice, numită plastifiant, de opt ori mai mare decât valoarea minimă care semnalează un caz de dopaj, potrivit unei surse apropiate investigatorilor, citată de publicaţia americană. Proba respectivă a fost recoltată la 20 iulie, în ajunul celei de-a doua zile libere din Tur.

Testul care detectează plastifianţii de genul celor din pungile de plastic este folosit de mai mult de un an în lupta antidoping, dar nu este încă omologat, astfel că un sportiv îl poate contesta în justiţie. Totuşi, potrivit experţilor, testul poate fi folosit împreună cu alţi factori pentru a construi un caz de dopaj.

"Chiar şi fără un test validat, lucrurile ar putea fi privite de la caz la caz. Dacă un sportiv are un nivel foarte, foarte ridicat de pastifianţi în urină, îi va fi greu să explice cum s-a întâmplat fără să se dopeze. Dacă nivelul este scăzut, este mai greu de dovedit dopajul, dar tot este posibil", a declarat Francesco Botre, şeful laboratorului WADA de la Roma.

Ciclistul spaniol Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), după ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus în timpul Turului Franţei din acest an a fost anormal.

UCI a confirmat prezenţa unor urme "extrem de scăzute" de clenbuterol, o substanţă interzisă, la testul efectuat în 21 iulie, în a doua zi de pauză a Turului Franţei, competiţie pe care ciclistul spaniol a câştigat-o pentru a treia oară.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (9) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg