Kyrgios a vrut să se retragă, dar l-a bătut pe Nadal

Ultima actualizare:

    Nick Kyrgios este recunoscut ca un ”nebun” al tenisuluiFOTO: Guliver/ Gettyimages
Nick Kyrgios este recunoscut ca un ”nebun” al tenisuluiFOTO: Guliver/ Gettyimages

Australianul Nick Kyrgios face ce face și tot sare calul. Acum, împotriva lui Rafael Nadal, în optimile de finală ale turneului de la Acapulco, unde s-a impus după ce la finalul primului set vroia să abandoneze.

Nick Kyrgios a salvat trei mingi de meci înainte de a-l învinge cu scorul de 3-6, 7-6 (2), 7-6 (6) pe fostul lider ATP Rafael Nadal în optimile de finală ale turneului de la Acapulco. Numai că victoria, celebrată mult prea zgomotos de învingător, a fost una cu ”cântec”. Non-conformistul australian a vrut la finalul primului set să se retragă, după ce jucase foarte slab. ”Mă simt rău... Dacă mă retrag, media o să explodeze... o să fiu huiduit. O să încerc să mai joc vreo două ghemuri”, ar fi spus Kyrgios, în primul set, potrivit publicaţiei abc.net.au.

Apoi, s-a luat la ceartă cu spectatorii, primind chiar și un avertisment pentru înjurături şi pentru că le spunea spectatorilor să facă linişte. În tie-break-ul setului decisiv, Kyrgios s-a plâns că Nadal întârzie prea mult să servească, punând o presiune suplimentară pe spaniol, după care s-a bucurat ostentativ când a câştigat partida.

De altfel, Nadal, care a văzut multe la viața lui, l-a acuzat pe australian pentru lipsă de respect: ”Este un jucător cu un imens talent, poate câştiga turnee de garnd slam sau se poate lupta pentru locul I ATP. Dar are o lipsă de respect faţă de public, faţă de adversar şi faţă de el însuşi. Nu cred că e un tip rău, dar are o lipsă de respect faţă de public şi faţă de adversar”, a declarat Nadal la conferința de presă. El era oricum foarte supărat că a pierdut decisivul după ce a condus cu 6-3 în tie-break.

În faza următoare, australianul va da piept cu un alt adversar cu care a avut probleme în trecut, elveţianul Stan Wawrinka. În 2015, la Rogers Cup, în Canada, Kyrgios l-a jignit pe Wawrinka, printr-o remarcă vulgară făcută în timpul meciului, legată de prietena elveţianului, jucătoarea croată de tenis Donna Vekic. În urma acelui incident, australianul s-a ales cu o suspendare de 28 de zile.

I-a învins pe toți cei ”4 ași”

Kyrgios este unul dintre cei 17 jucători care au reușit să-I învingă, de-a lungul carierei, pe toți cei patru mari tenismeni care au făcut legea în tenis în ultimii 15 ani: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray. Ceilalți sunt francezii Clement, Simon și Tsonga, croații Ancic, Ljubicic și Cilic, argentinienii Nalbandian și Del Potro, chilianul Gonzalez, americanul Roddick, rusul Davidenko, suedezul Soderling, elvețianul Wawrinka, cehul Berdych, japonezul Nishikori și austriacul Thiem.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net