Presa internațională la picioarele Simonei: ”Halep este noua regină a tenisului”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Simona Halep a jucat perfect meciul cu Jelena Ostapenko şi a devenit noua regină a clasamentului WTA, scrie cotidianul L'Equipe.

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA."Simona Halep a jucat meciul perfect în faţa Jelenei Ostapenko. Emoţia de la final a fost vizibilă. Pentru că românca nu doar a ajuns în finala la Beijing, ci va fi de luni noul număr 1 mondial. Noua regină a clasamentului WTA va trebui să aştepte pentru a-şi cunoaşte adversara din finala de duminică, dintre Caroline Garcia şi Petra Kvitova", a notat L'Equipe.

"A reuşit din a patra încercare. Simona Halep, care a pierdut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, i-a luat numărul 1 Garbinei Muguruza. Românca a câştigat cu 6-2, 6-4 în faţa Jelenei Ostapenko în semifinale la Beijing şi a obţinut punctele necesare pentru a deveni a 25-a jucătoare care urcă pe tronul tenisului feminin. Halep devine primul număr 1 mondial după Ilie Năstase şi este a şaptea jucătoare care ajunge pe acest loc fără să câştige un Grand Slam după Kim Clijsters (n.r. - a câştigat ulterior patru), Amelie Mauresmo (n.r. - a câştigat două ulterior), Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova. Halep a mai avut de trei ori ocazia de a fi lider mondial, însă acum nu a tremurat şi a dominat-o pe Ostapenko, reuşind să realizeze visul oricărei jucătoare, acela de a deveni numărul 1 mondial", a notat As.

Şi Marca subliniază că domnia Garbinei Muguruza s-a încheiat momentan, după ce Simona Halep a profitat de retragerea sportivei spaniole în primul tur la Beijing şi devine al 25-lea lider WTA.

"Românca a fost aproape de numărul 1 în finală la Roland Garros, în sferturi la Wimbledon şi în finală la Cincinnati, iar acum a fost decisă să nu mai scape şi trenul ăsta. Ea a fost mai calmă ca în alte ocazii în care a fost la un pas de a face istorie, a ştiut să reacţioneze, iar duminică se va afla în faţa celui de-al 17 titlu WTA la 26 de ani", a scris Marca.

Pentru Gazzetta dello Sport, Halep "a zburat în finală şi a devenit numărul 1 WTA". "Succesul în două seturi contra Jelenei Ostapenko valorează extrem de mult. finala de la Beijing, dar mai ales numărul 1 mondial. Pentru a scăpa de Ostapenko, Halep a avut nevoie de 75 de minute şi s-a răzbunat astfel şi pentru finala pierdută la Roland Garros".

"Bucuria Simonei Halep de după meciul cu Jelena Ostapenko a arătat importanţa victoriei de sâmbătă. Românca s-a impus în faţa celei care a învins-o la Roland-Garros, iar de luni, 9 octombrie, va fi oficial noul număr mondial. După trei eşecuri, ea a reuşit să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a tenisului feminin", a scris Le Figaro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net