Simona Halep a îmbrăcat ținuta cu care ar fi jucat la Wimbledon 2020

Ultima actualizare:

    În 13 iunie 2019, Simona câștiga turneul de la Wimbledon. Astăzi, la aproape un an de atunci, Halep a îmbrăcat rochia cu care urma să joace anul acestaFoto: AELTC  / Facebook/SimonaHalep
În 13 iunie 2019, Simona câștiga turneul de la Wimbledon. Astăzi, la aproape un an de atunci, Halep a îmbrăcat rochia cu care urma să joace anul acestaFoto: AELTC / Facebook/SimonaHalep

Deținătoare a titlului de campioană la Wimbledon, Simona Halep le-a mulţumit organizatorilor turneului londonez de grand slam pentru grija pe care o au pentru sportivi, chiar dacă ediția din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Constănțeanca a îmbrăcat rochia cu care ar fi jucat și a spus că abia aşteaptă să îşi apere trofeul în 2021.

Într-o postare pe contul său de Facebook Simona Halep a transmis următorul mesaj în limba engleză: „Astăzi ar fi fost finala feminină. Mulţumesc, Wimbledon, pentru gestul tău generos faţă de sportivi şi pentru că ai atât de frumos grijă de noi, chiar dacă turneul a fost anulat. Clasă adevărată. Nu am putut să port această frumoasă rochie NikeCourt pe terenul central, în acest an, dar abia aştept să revin pentru a-mi apăra titlul în 2021”.Halep, ca de altfel și alți participanții la circuitul ATP și WTA au fost impresionați de anunțul organizatorilor turneului de la Wimbledon de a distribui premii în bani în valoare totală de 10 milioane de lire sterline în condițiile în care ediția din acest an a fost anulată. Jucători și jucătoare din lumea întreagă au postat mesaje în care le mulțumesc celor de la All England Lawn Tennis Club (AELTC). „Mulțumesc, Wimbledon!”, a scris Alize Cornet. „Incredibil gest, Wimbledon. Jucătorii îl apreciază foarte mult. Să ne vedem în 2021”, a postat John Isner. „Wimbledon, mulțumim pentru acest gest deosebit. Va fi turneul nostru favorit”, a reacționat Nicholas Kyrgios. Și astfel de mesaje au mai fost postate și de alți jucători, printre aceștia aflându-se Belinda Bencic, Kim Clijsters, Kyle Edmund, PH Herbert și Alison Van Uytvanck.Simona Halep se numără printre cei 256 de jucători și jucătoare de simplu care vor încasa câte 25.000 de lire fiecare. De asemenea, într-un interviu pentru BBC, Simona Halep spunea zilele trecute că a primit de la Wimbledon prosoape, o şapcă şi un tricou.AELTC a anunțat ieri (vineri, 10 iulie) că, deși întrecerea a fost anulată anul acesta, va distribui premii în bani jucătorilor.

Sumele vor fi direcționate astfel:Jucători din calificări: 224 x 12.500 lire sterline (2.800.000 de lire sterline)Jucători de simplu: 256 x 25.000 lire sterline (6.400.000 de lire sterline)Jucători de dublu: 120 x 6.250 lire sterline (750.000 de  lire sterline)Jucători scaun rulant: 16 x 6.000 lire sterline (96.000 de lire sterline)Jucători scaun rulant: 4 x 5.000 lire sterline (20.000 de lire sterline)Total: 620 de jucători (10.066.000 de lire sterline) 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net