Simona Halep, avantajată de noul sistem de calcul al WTA

11 iulie 2020
article img
Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages

WTA a procedat aproximativ la fel ca ATP în privința clasametului mondial. Pentru calcularea punctelor se va ține cont de cele mai bune 18 rezulate din 2019 și din 2020.

WTA a anunţat că extinde de la 52 de săptămâni la un interval mult mai mare baza de calcul a clasamentului mondial, urmând acum modelul “Better of 2019 and 2020”, ca urmare a pauzei cauzate de pandemia de coronavirus.Clasamentul WTA este îngheţat din luna martie, din cauza pandemiei. Simona Halep ocupă locul doi în ierarhia mondială și ea este avantajată de acest nou sistem de calculare, fiind campioană la Wimbledon, în 2019, și la Dubai, în 2020. De asemenea, mai are o finală la Madrid anul trecut, iar aceste puncte pot fi astfel ținute până la anul.

De asemenea, forul mondial a adăugat două turnee de categoria WTA International în calendarul provizoriu pe 2020, care include 21 de competiţii. Circuitul se va relua în 3 august, cu turneul de la Palermo.Au fost introduse în calendar turneele Praga Open şi un turneu la Lexington, care vor începe la 10 august.

Calendarul depinde de mai mulţi factori, inclusiv posibilitatea ca sportivii să joace în siguranţă, în conformitate cu recomandările medicilor.