Simona Halep intră în carantină la Australian Open. Ce se va întâmpla cu turneul în continuare

image
Simona Halep va fi nevoită să stea in nou în camera de hotel între meciuriFoto: Guliver/ GettyImages

Coronavirusul afectează direct desfășurarea Australian Open 2021.Timp de cinci zile, prezența spectatorilor este interzisă, iar toate jucătoarele și toți jucătorii vor intra într-o ”bulă sanitară”.

În Melbourne s-a instaurat un lockdown de cinci zile pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri pozitive. Decizia a fost luată de premierul statului Victoria, Dan Andrews. după ce numărul de cazuri de la un hotel al aeroportului din Melbourne a ajuns de la 13 la 19. “Trebuie să stopăm aceste cazuri, mai ales că este vorba de varianta britanică a virusului. Dacă aşteptăm să fie mai multe cazuri pozitive, atunci va fi prea târziu”, a declarat Andrews.

Drept urmare, se va instaura o “bulă sanitară” în jurul jucătorilor de la Australian Open pentru ca turneul să poată continua. “Jocul va continua. O bulă sanitară va fi instaurată pentru jucători. Tot ce am auzit este că ei vor să joace. Doar jucătorii şi echipele lor, precum şi personalul care nu poate munci de acasă, vor fi autorizaţi să fie prezenţi la faţa locului”, a declarat Craig Tiley, şeful Tennis Australia şi director al turneului.

Simona Halep, direct afectată de această măsură de la Australian Open

Evident, printre cele afectate de această ”bulă” se numără și Simona Halep, calificată astăzi în optimile de finală, dar și românii rămași în cursă în concursurile de dublu: Andreea Mitu, Raluca Olaru și Horia Tecău.

Tiley a anunţat că deja a discutat cu un grup de jucători. “Ei înţeleg aceste noi constrângeri. S-au confruntat deja cu ele în carantina la sosire. Ultimele cinci zile au fost o superbă experienţă, iar în următoarele cinci vor reveni la ce ştiu ei. Frontierele statului sunt închise, dar noi ne vom asigura că cei care au pierdut vor putea lua un avion pentru a se întoarce la casele lor”.

Toţi spectatorii care au cumpărat bilete pentru următoarele cinci zile îşi vor primi banii înapoi.

Această carantină de “nivel 4” nu autorizează decât ieşirile pentru patru motive: drumuri de maximă necesitate, muncă esenţială, servicii medicale şi exerciţii două ore pe zi. Masca va fi oligatorie peste tot, întâlnirile publice şi private vor fi interzise, inclusiv cele religioase. Şcolile vor fi închise, la fel ca şi cluburile sportive, înmormântările vor fi limitate la 10 persoane, iar căsătoriile interzise.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Avion American Airlines FOTO Shutterstock
poza 01 Colagen Carmen Bruma png
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg