Simona Halep va ieși luni din Top 20 WTA dacă nu ia titlul la Cluj-Napoca


    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

În tenis, clasamentul reprezintă cea mai fidelă proiecție a formei unei jucătoare. Simona Halep nu a jucat deloc bine în 2021, iar acest lucru se reflectă și în ierarhia mondială. Acolo unde a căzut pe locul 23 în clasamentul live.

Situată pe poziția a 18-a în lume la începutul săptămânii, Simona Halep a pierdut nu mai puțin de 499 de puncte în clasamentul live, unde a coborât astfel 5 locuri, până pe 23. Singura șansă de a rămâne în Top 20 mondial este ca românca să se impună la Transylvania Open, turneul la care va debuta miercuri, după ora 15.00, contra Gabrielei Ruse. Dacă nu va reuși să ridice trofeul primului turneu WTA indoor din istoria țării noastre, atunci ea va ieși dintre primele 20 de jucătoare ale lumii după mai bine de 8 ani! Ultima oară când a ocupat o poziție mai slabă decât locul 20 s-a întâmplat în ierarhia publicată la 18 august 2013: 23. În săptămâna următoare, ea a urcat pe poziția a 19-a, intrând în premieră între cele mai bune 20 de jucătoare, din rândul cărora nu numai că nu a mai ieșit, dar a fost într-o continuă urcare, până pe locul 1, ocupat mai bine de un an, în perioada 2017-2018.

În tenisul profesionist este de regulă o strânsă legătură între locul ocupat la finalul anului de o jucătoare și valoarea primelor primite de la sponsorii săi, așa că Simona ar putea avea de suferit și din punct de vedere financiar dacă nu ar reuși să termine sezonul 2021 între cele mai bune 20 de tenismene ale lumii. Acesta se pare că este, de fapt, și motivul pentru care a cerut și i s-a acordat wild-card la turneul WTA de la Linz, o competiție care nu fusese niciodată în vederile ei. Aceasta se va disputa în perioada 6-12 noiembrie și va fi cu adevărat ultimul turneu al anului pentru româncă.

andreea mantea
tina turner jpg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg