Soarta turneului de la Wimbledon se decide miercuri. Anularea e foarte probabilă

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon
Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon

La Wimbledon va fi agitație mare în cursul zilei de miercuri. Oficialii turneului de Grand Slam trebuie să decidă soarta ediției 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Tot mai multe personalități ale tenisului le cer să o anuleze.

Miercuri, la Wimbledon va avea loc o ședință de urgență în care se va decide soarta celui mai respectat turneu de tenis din lume. Variantele posibile sunt trei: menținerea datelor actuale (29 iunie – 14 iulie), amânarea turneului sau anularea lui pentru prima dată în istoria de 75 de ani a competiției.

Chiar dacă este cea mai dureroasă, ultima variantă este cea mai la îndemână și, din păcate, cea mai logică. Tocmai de aceea, tot mai mulți oameni implicați în tenisul britanic cer anularea turneului.

De două ori campion la dublu mixt pe iarba londoneză, Jamie Murray, fratele lui Andy, este foarte categoric în această privință: ”Anularea e singura opțiune viabilă, din păcate. E foarte dificil să muți turneul, pentru că s-ar suprapune peste alte competiții. Chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi foarte greu de jucat pentru că pe multe terenuri se joacă până la căderea întunericului. Ori, cu fiecare săptămână cu care înaintezi în an, ziua devine mai scurtă, deci sesiunile de joc mai reduse. Cred că anularea e cea mai bună soluție”, a declarat el.

Chiar dacă ședința de la Wimbledon are loc miercuri, o decizie definitivă privitoare la soarta turneului ar putea fi anunțată însă în cursul zilei de joi, din cauza unor probleme de logistică, după cum informează presa engleză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net