Turneul de la Madrid ar putea avea loc în 2020. La ce perioadă s-au gândit spaniolii


    Simona Halep a câștigat de două ori titlul la MadridFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep a câștigat de două ori titlul la MadridFoto: Guliver/ GettyImages

Amânat din cauza pandemiei de coronavirus, alături de toate celelalte competiții pe zgură, turneul de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, ar putea fi disputat totuși în acest an. Spaniolii țintesc mutarea întrecerii în săptămâna de dinaintea noii perioade a Roland Garros-ului (20 septembrie - 4 octombrie).

Numai că spaniolii nu sunt singurii care au ochit săptămâna 14-20 septembrie, prima de după US Open 2020. Și turneul de la Roma visează să se joace în aceeași perioadă, așa că lupta va fi decisă de WTA și ATP, în cazul în care chiar vor dori să mute unul dintre turnee. Problema este că în acele 7 zile se dispută trei turnee feminine (Hiroshima, Nanchang și Zhengzhou) și Cupa Davis.

Gerard Tsobanian, directorul turneului de la Madrid, a recunoscut într-un interviu pentru L'Equipe că are în vedere săptămâna 14-20 septembrie. ”Da, suntem candidaţi. Dar nu ne putem lansa şi da o dată cum au făcut cei de la Roland Garros. Cred că a fost curajos ceea ce au făcut ei, dar poate un pic optimist. Este data cea mai târzie din punct de vedere al condiţiilor climatice, în ideea de a salva evenimentul din acest an. Cred că au făcut un lucru bun. Au tăiat iarba de sub Wimbledon, care s-ar fi putut fofila în acele date, dacă nu se putea juca în iulie. Dar nu putem stabili în acest moment un calendar fix. Sunt multe opţiuni şi variabile şi de aceea este destul de greu să-ţi păstrezi mintea limpede, dar cu cât trec săptămânile, cu atât opţiunile posibile se împuţinează. Se gândeşte disputarea în iulie a unui Masters 1.000 american pe suprafaţă dură, Miami, dar eu mă îndoiesc că se poate face asta. Apoi, turneele pe zgură pot avea loc în săptămâna dinaintea Roland Garros. Ar fi o posibilitate pentru Madrid sau Roma şi pentru turnee de 250. Acest scenariu circulă pe masa ATP sau WTA pentru a fi salvat ce se mai poate”, a declarat Tsobanian.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg