Vedete ale tenisului amenință cu un boicot în Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Roger Federer a dat de înțeles că nu va mai juca în Cupa DavisFoto: Guliver / GettyImages
Roger Federer a dat de înțeles că nu va mai juca în Cupa DavisFoto: Guliver / GettyImages

Mai mulți jucători de top din circuitul ATP nu agrează noul format al Cupei Davis și amenință că nu vor participa

Promotor al întrecerii prin firma sa, Kosmos, fotbalistul Gerard Pique s-a deplasat, recent, la Shanghai pentru a-l convinge pe Novak Djokovic să-și schimbe atitudinea, însă, din câte se pare, demersul său nu a avut câștig de cauză.Federația Internațională de Tenis (ITF) a motivat schimbarea sistemului de desfășurare a Cupei Davis prin faptul că acesta nu încuraja participarea tuturor jucătorilor de top. Însă varianta aleasă n-a fost pe placul celor mai mulți dintre ei. La 17 octombrie, ITF şi Kosmos Tennis au anunţat că ediţia inaugurală a Cupei Davis, în noul format, va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, la Madrid. La acest turneu ar urma să participa 18 echipe, împărţite în şase grupe a câte trei formaţii fiecare. Faza grupelor se va disputa timp de patru zile. În cadrul unei întâlniri se vor juca două meciuri de simplu şi unul de dublu, în sistemul ”cel mai bun din trei seturi”. Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune două echipe de pe poziţia secundă se vor califica în ”sferturi”.

Nu vor să joace în noiembrie

Reacția starurilor din tenis a fost potrivnică. Considerat inițial un susţinător al reformei Cupei Davis, Novak Djokovici a dat înapoi. "Am senzaţia că data este prost aleasă, mai ales pentru cei mai buni jucători", a spus sârbul, care a anunțat că jucătorii vor discuta pe această temă și la Paris, dar și la Turneul Campionilor de la Londra (4-11 noiembrie). Zverev, în schimb, a fost categoric: "Nu vreau să mai joc tenis în noiembrie! Să organizezi un turneu de zece zile la finalul lunii noiembrie este o nebunie. La finalul anului, toţi suntem epuizaţi. Cred că toţi ceilalţi jucători de nivel înalt vor spune acelaşi lucru". În timp ce Roger Federer a fost evaziv atunci când a fost întrebat dacă va participa: "Nu, mă îndoiesc... Vom vedea ce se întâmplă. Oricum, nu cred că este pentru mine. Este pentru generaţiile viitoare de jucători". Totuși, există și susținători ai noului format. ”Îmi place. Nu voi semna nimic contra pentru că sunt sigur că organizatorii vor face din Cupa Davis un eveniment extraordinar”, a spus Dominic Thiem. Toate aceste neînțelegeri pun în pericol un proiect în care se vor investi foarte mulți bani. În afară de cele 3 miliarde de dolari pe care îi va aduce grupul Kosmos, ITF-ul va plusa cu 53 de milioane, echipele calificate urmând a primi 20 de milioane. 

ATP-ul ar putea relansa World Team Cup 

Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP) anunța în ianuarie 2017 că ar dori relansarea World Team Cup. Inițiată în 1975, această întrecere pe echipe s-a desfășurat până în 2012. În noul format, ea ar fi programată în ianuarie, în decursul a zece zile, în Australia. La competiție ar urma să participle 24 de echipe. După lansarea proiectului de reformare a Cupei Davis, oficialii ATP au discutat cu cei ai ITF și Grupului Kosmos, în special despre modul de atribuire a punctelor în circuitul mondial. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net