3 meciuri şi 3 urgenţe pentru Teja. Primul amical e joi

image
Mihai Teja

FCSB joacă mâine primul meci sub comanda noului antrenor, amicalul din Spania cu elveţienii de la Lucerna.

Tehnicianul roş-albaştrilor are la dispoziţie doar trei meciuri de pregătire în vederea reluării sezonului în Liga I. E o perioadă extrem de scurtă, în care Mihai Teja trebuie să rezolve rapid trei mari probleme.

Era Teja la FCSB ia startul joi după-amiază, odată cu prima partidă de verificare a cantonamentului din Spania, împotriva celor de la FC Lucerna. Analizând perioada de transferuri din Liga I şi lotul pe care îl are acum la dispoziţie, FCSB-ul lui Mihai Teja pare să fie de departe principala favorită la titlu. Aşa a fost însă şi în precedentele trei sezoane, când echipa patronată de Gigi Becali a fost depăşită la liman ba de Astra, ba de Viitorul, ba de CFR Cluj. Pentru ca scenariul să nu se repete, Mihai Teja are de rezolvat câteva probleme urgente în această perioadă de pregătire.

*Fragilitatea fundaşilor centrali. FCSB va apela în centrul apărării tot la cuplul de stoperi Planic – Bălaşa, jucători care i-au scos peri albi patronului Becali în toamna trecută. Până acum, Teja n-a primit nici o întărire pe aceste posturi deficitare, astfel că va trebui să lucreze suplimentar cu cei doi pentru a evita greşelile copilăreşti care pot duce la irosirea unor puncte preţioase. Planic şi Bălaşa sunt singurii stoperi de meserie din lotul FCSB-ului, iar orice suspendare sau accidentare va duce din nou la improvizaţii în centrul apărării, gen Momcilovic (fundaş stânga) sau Filip (mijlocaş la închidere).

*Integrarea noilor veniţi în vestiar. Din punct de vedere al numelor şi al CV-urilor, Florentin Matei şi Adrian Stoian sunt doi fotbalişti de calitate, cu care FCSB are şanse mai mari să se impună în play-off-ul care urmează. În cazul lor, marea problemă vine însă din faptul că Gigi Becali i-a adus ca titulari cerţi, lucru cu care nu sunt de acord jucători care au dus greul până acum şi care vor fi săriţi din schema primului 11. Ne referim aici în primul rând la Florinel Coman şi Olimpiu Moruţan, două dintre „perlele” ofensive ale lui Becali care vor sta mai mult pe bancă în perioada următoare. „Şi care e problema că vor fi rezerve?”, a declarat finanţatorul FCSB. Aşadar, pentru a-şi ţine în mână vestiarul, Mihai Teja va trebui să fie nu numai antrenor, ci şi un fin psiholog.

*Tentaţia jocului ofensiv. Filozofia lui Mihai Teja presupune o posesie prelungită a mingii şi un sistem de joc maleabil, din 4-2-3-1 în apărare în 4-3-3 pe faza ofensivă. Este motivul pentru care, cel mai probabil, Teja nu va începe meciurile decât cu un singur închizător, fie veteranul Pintilii, fie tânărul Nedelcu. În aceste condiţii, antrenorul roş-albaştrilor riscă să aibă pe teren prea mulţi jucători cu profil ofensiv, în detrimentul zonei de mijloc care ar trebui să funcţioneze ca un prim scut al apărării.

11-le ideal gândit de Teja

Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic – Matei, Pintilii, Stoian – Man, Gnohere, Tănase

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
maurice munteanu
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Mircea Geoană Foto Captura video FB
Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU EPA-EFE
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg