6 români sunt calificați în optimile de finală ale Ligii Europa

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu a fost printre cei mai buni de la Slavia pe terenul lui Leicester
Nicușor Stanciu a fost printre cei mai buni de la Slavia pe terenul lui Leicester

Actuala ediție a Ligii Europa este una foarte bună pentru reprezentanții fotbalului românesc. Nu mai puțin de șase compatrioți s-au calificat în optimile de finală!

De departe cel mai important succes l-a obținut echipa lui Nicușor Stanciu, Slavia Praga. Cehii, cu românul titular, au învins cu scorul de 2-0 în deplasare pe Leicester. Stanciu a pasat decisiv la primul gol, marcat în minutul 49. În tur, scorul fusese egal, 1-1.

O prestație bună a avut și Ianis Hagi, care a jucat din primul minut al meciului câștigat cu scorul de 5-2 în fața belgienilor de la Antwerp. El a evoluat până în minutul 71, fiind lăudat de ziariștii de la ”The Scotsman”: ”A jucat un rol subtil, dar și-a pus în valoare colegii, le-a creat spații și le-a oferit mingi utile. A închis bine culoarul la primul gol și a avut o atingere superbă la cea de-a treia reușită. E visul oricărui coechipier”, au scris ei.

O victorie imensă a obținut însă Dinamo Kiev. Mircea Lucescu și-a reconfirmat renumele de antrenor care știe să joace perfect în meciurile din deplasare și, după ce a făcut 1-1 acasă, s-a impus cu scorul de 1-0 la Brugge. Eroul meciului a fost Buiansky, care a marcat în minutul 83. ”Au fost câteva probleme în prima repriză, am fost precipitați în privința paselor din jumătatea adversă. La pauză i-am văzut puțini abătuți. S-au grăbit, n-au avut răbdare. Echipa crește de la meci la meci, jucătorii încă nu au încredere în potențialul lor. Cred că este o presiune foarte mare pe ei, foarte mult stres. Vor să readucă Dinamo Kiev acolo unde a fost”, a declarat tehnicianul român la finalul partidei. Tudor Băluță nu a fost în lot.

S-au mai calificat, fără să joace, doar din postura de rezerve, Ciprian Tătărușanu, cu AC Milan (1-1 cu Steaua Roșie) și Andrei Rațiu, de la Villarreal (2-1 cu Salzburg).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net