A avut mingea la picioare, acum are ţara. El e preşedintele-jucător!


    George Weah
George Weah

22 de ani au trecut de când liberianul Weah a fost desemnat cel mai valoros fotbalist al planetei. Intrat în politică, democratul George Weah şi-a îndeplinit visul de a-şi conduce ţara în calitate de preşedinte.

A făcut senzaţie în anii '90 în tricoul unor echipe celebre precum AS Monaco, PSG sau AC Milan, iar vârful carierei sale s-a consumat în 1995, atunci când atacantul de culoare a câştigat detaşat „Balonul de Aur”. Paradoxal, George Weah s-a retras din activitatea fotbalistică în 2003, an în care Liberia natală reuşea să depăşească un sângeros război civil. Weah a simţit că trebuie să-şi ajute compatrioţii nu doar cu mingea la picior, intrând astfel cu gânduri mari în politică. În 2005, a candidat la alegerile prezidenţiale, dar a fost învins de o femeie, Ellen Johnson Sirleaf, cu un scor al procentelor de 40 la 60.


    Politicianul George Weah
Politicianul George Weah

Genialul fotbalist n-a renunţat la luptă şi s-a întors în forţă în acest an, după o lungă perioadă petrecută ca senator. Primul tur al alegerilor din 2017 a avut loc în octombrie, iar democratul George Weah (38%) şi vicepreşedintele în funcţie Joseph Boakai (29%) au intrat în turul doi. Din cauza unor contestaţii de fraudă, scrutinul decisiv a fost amânat până la finalul lunii decembrie, când Weah a strâns peste 60 la sută din sufragii.


    Liberia are o populaţie de 4 milioane de locuitori şi e una dintre cele mai sărace ţări din lume, salariul mediu anual fiind de aproximativ 700 de dolari.
Liberia are o populaţie de 4 milioane de locuitori şi e una dintre cele mai sărace ţări din lume, salariul mediu anual fiind de aproximativ 700 de dolari.

Victoria sa a declanşat o adevărată isterie printre susţinătorii fostului fotbalist, care s-au manifestat zgomotos în special pe străzile capitalei Monrovia. „Dragii mei liberieni, sunt cuprins de emoţie, la fel ca întreaga ţară. Schimbarea poate începe”, au fost primele cuvinte ale preşedintelui Weah, cu lacrimi în ochi.

cub theo rose png
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
horoscop jpg
cub claudia pavel cream png
Jorge la Survivor (1) jpg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
5 roxana blenche chefi la cutite 4 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg