A repornit războiul vechi de 13 ani


    Deşi este recunoscut ca un stelist adevărat, Anghel Iordănescu este considerat de actualul patron al Stelei drept unul dintre cei care „au pus umărul” la situaţia actuală în care se află echipa campioană
Deşi este recunoscut ca un stelist adevărat, Anghel Iordănescu este considerat de actualul patron al Stelei drept unul dintre cei care „au pus umărul” la situaţia actuală în care se află echipa campioană

Naţionala s-a calificat după opt ani la un turneu final, dar asta nu a făcut ca atmosfera din jurul echipei să fie liniştită. Tipic nouă, într-un moment de sărbătoare, apare şi un scandal. Ţinta e Anghel Iordănescu, selecţioner până miercuri, când i-a expirat contractul cu Federaţia, şi probabil şi în viitor, după ce va semna o nouă înţelegere. “Atacatorul” e Gigi Becali, patronul Stelei cu care “Generalul” a fost în conflict deschis şi în 2003.

La meciul cu Italia, echipa naţională nu a avut nici un stelist printre titulari, pentru prima dată în ultimii doi ani. De altfel, Adi Popa a fost şi singurul jucător al campioanei convocat la lot pentru amicalul din “Cizmă”, faţă de alte acţiuni ale primei reprezentative, când erau cel puţin patru-cinci reprezentanţi ai roş-albaştrilor.

Naţionala României a încheiat anul cu un egal în Italia
Naţionala României a încheiat anul cu un egal în Italia

Motivul invocat de federali a fost forma slabă a fotbaliştior lui Mirel Rădoi, însă patronul Stelei crede că motivul ar fi altul. Gigi Becali, supărat de faptul că generalii din Armată nu cedează în scadalul siglei şi palmaresului, şi că, mai mult decât atât, au cerut retrogradarea echipei sale, a făcut afirmaţii dure la adresa lui Iordănescu, şi el general.

”Faptul că nu a fost nici un jucător al Stelei pe teren în amicalul cu Italia, mă face să mă gândesc că mai este unul implicat în acţiune! La selecţioner mă refer, mă bate gândul că este implicat în toată treaba cu stema. Eu cred că vrea ceva, dar nu ştiu cât e comisionul! Nu ştiu dacă vrea, ce vrea…Cum să nu îl iei pe Chipciu, care a dat golul calificării! Sau pe Nicuşor Stanciu. Ei nu trebuie să lipsească de la prima reprezentativă”, a fost atacul virulent al patronului la adresa lui Anghel Iordănescu.

Şi nu ar fi prima dată când latifundiarul din Pipera îl acuză pe antrenor că face selecţia la lot pe alte considerente, nu cele sportive. În 2003, tot după un derapaj verbal, “Tata Puiu” i-a dat în judecată şi pe Becali şi pe Mihai Stoica, mâna dreaptă a acestuia. Ambii au vorbit la acea vreme despre faptul că Iordănescu este corupt şi că avea anumite interese când făcea convocările. Au ajuns chiar în instanţă, selecţionerul cerându-i lui Gigi Becali daune morale de 500.000 de dolari, iar lui MM - 50.000 de dolari. După câteva termene ale procesului, părţile s-au împăcat. Becali a profitat atunci de intervenţia lui Viorel Hrebenciuc şi Gabi Oprea, buni prieteni cu Iordănescu.

«Generalul» negociază «la sânge» cu FRF


    Naţionala României a încheiat anul cu un egal în Italia
Naţionala României a încheiat anul cu un egal în Italia

În timp ce Gigi Becali îl făcea pe antrenor cu ou şi oţet, acesta era concentrat la negocierile pe care le poartă cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal pentru semnarea unui nou contract de selecţioner. Înţelegerea precedentă a expirat marţi, iar de miercuri cele două părţi s-au aşezat la masa tratativelor. Iordănescu vrea salariu dublu, 20.000 de euro lunar, dar şi să-i păstreze pe cei trei secunzi, Vio Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea. “Nu cred că vor fi probleme şi vom semna noul contract. Anghel Iordănescu va merge cu echipa naţională la Campionatul European de anul viitor”, a asigurat şeful FRF, Răzvan Burleanu.

Şi-a legat cariera de Steaua

Anghel Iordănescu şi-a legat o mare parte a carierei de Steaua. Ca jucător, el a evoluat la echipa roş-albastră între anii 1968 şi 1982, marcând 155 de goluri în 317 partide. A fost antrenor secund al echipei în perioada 1984-1986, din această postură intrând pe teren, în minutul 73, în marea finală de la Sevilla, când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Între 1986 şi 1990 a fost antrenor principal la Steaua, postură pe care a mai ocupat-o şi în campionatul 1992/ 1993. Cu această echipă a cucerit patru titluri ca antrenor şi două ca jucător.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
astrolog madalina manole jpg
madalina manole facebook jpg
caine jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
cub andi moisescu png
image
image
image
image
image
image
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg
FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg