A scăpat de mafie şi l-a «răpus» pe Şumudică

image
Llullaku a bătut de unul singur campioanaFoto: sportpictures.eu

Azdren Llullaku, autorul golurilor cu care Gaz Metan a învins pe Astra, a fugit din Kosovo când a izbucnit războiul şi, alături de mama şi fratele său, a ajuns în Italia. A avut noroc că mafioţii care i-au transportat cu barca nu i-au aruncat în mare. Pentru a se întreţine a lucrat într-un restaurant, iar la Gaz Metan a semnat primul contract ca profesionist.

Gaz Metan a învins Astra, 2-0, prin golurile lui Llullaku, minutele 71 şi 79. A fost inspiraţia antrenorului Pustai, care se gândea să-l schimbe la pauză, dar a mizat în continuare pe serviciile sale. “Trebuie să joace bine, asta este menirea lui. Prima repriză a jucat puţin mai slab şi s-a aflat chiar pe lista de schimbări, dar şi-a revenit şi a marcat cele două goluri. E un jucător talentat”, a spus tehnicianul. Cert e că povestea mijlocaşului de 28 de ani este una desprinsă din filme, genul dramă.

image

Refugiat de război

Când avea 12 ani a început conflictul armat din Kosovo. A fugit din calea bombelor în Italia, împreună cu mama şi fratele său, tatăl decedând când actualul fotbalist era mic.

Era să fie omorât de mafioţi

Drumul către Italia a fost unul îngrozitor, iar Llullaku a povestit pentru Pro TV mai demult: “Am mers pe jos până în Muntenegru, iar de acolo era un drum cu vaporul, de două ore. Mafioţii de acolo erau puternici şi cereau bani ca să ne ducă. Ne păzeau cu puşca. Dacă Paza de Coastă din Italia ne intercepta, călăuzele aruncau oamenii pe care îi transportau în mare. S-a întâmplat asta cu o zi înainte să plecăm noi şi toţi cei 30 de oameni de pe vas au fost ucişi. Mi-a fost foarte frică”.

A lucrat în restaurant şi a jucat la amatori

În Italia, a muncit alături de mama sa la un restaurant pentru a se întreţine şi după ce-şi termina treaba se ducea să joace fotbal. Fiind extracomunitar nu era primit de cluburile profesioniste şi a fost legitimat doar la amatori. A participat la un trial, a impresionat şi a semnat cu Gaz Metan. A fost primul său contract ca profesionist, în 2012.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
cub botez tort liam png
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
David Popovici, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
image
image
image
image
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE