Adrian Mutu: «Aveam nevoie de o provocare»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Adrian Mutu s-a decis: dă Italia pe Franţa. Retrogradat cu Cesena în Serie B, "Briliantul" îşi face bagajele pentru Ajaccio, echipă cu care va semna luni. Fotbalistul român a dezvăluit că a simţit nevoia unei schimbări de peisaj şi a ales echipa din Hexagon pentru că este foarte familiarizat cu fotbalul francez.

Misterul în privinţa viitorului fotbalistic al lui Adrian Mutu a fost spulberat miercuri seara, când, oficialii de la Ajaccio au postat pe site-ul oficial al clubului francez faptul că îl aşteaptă cu braţele deschise pe român: "Marele jucător, care a evoluat la Cesena în Serie anul trecut (28 meciuri, 8 goluri în campionat) a mai evoluat la Inter Milano, Juventus Torino, Parma, Fiorentina sau Chelsea, care l-a cumpărat pentru peste 20 de milioane de euro în 2003. Jucătorul are peste 100 de goluri în Serie A cu echipele la care a jucat. El este şi internaţional român (72 selecţii - 34 goluri). Adrian Mutu va fi probabil disponibil pentru următorul meci de pe teren propriu, ACA-Evian, de sâmbătă, 1 septembrie".

Mutu a vorbit pentru prima dată despre trecerea de la Cesena la Ajaccio cu jurnaliştii francezi: "Este echipa potrivită la momentul potrivit. Am apreciat foarte mult modul în care preşedintele mi-a prezentat lucrurile, pasiunea pe care a pus-o în prezentarea proiectului şi dorinţa ca eu să vin aici. Este o echipă de mijlocul clasamentului, un proiect interesant pentru mine şi abia aştept să fiu parte din acest proiect". "Briliantul" a recunoscut că a simţit nevoia unei schimbări:" Vreau să-mi închei cariera într-un mod interesant din punct de vedere sportiv, mai ales după sezonul petrecut la Cesena. Am retrogradat în Serie B şi vreau o provocare. Obiectivul meu este să fac mai bine ca sezonul trecut în campionat, la un club unde vreau să mă simt important şi util. Ajaccio este o echipă caldă la nivel de suporteri".

Se va duela cu prietenul Ibrahimovici

Transferul lui Mutu în Franţa este prilej de revedere cu unul dintre cei mai buni amici ai românului din fotbal, suedezul Zlatan Ibrahimovici, adus în această vară de PSG.

"Zlatan este un jucător care mereu şi-a ales echipele unde va juca. Voia să fie la o echipă care poate câştiga campionatul sau în Europa. Paris este o alegere bună pentru el. Eu nu am nicio problemă. Vreau să vedem cine va da mai multe goluri, voi încerca să fiu eu acela", a precizat Adi Mutu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net