Alibec îşi scoate banii


    Denis Alibec trage echipa după el,  marcând aproape  meci de meciFoto: Mediafax
Denis Alibec trage echipa după el, marcând aproape meci de meciFoto: Mediafax

Gigi Becali a făcut de multe ori risipă transferând fotbalişti pe sume mari, cu riscul ca aceştia să nu confirme. Deseori aşa s-a şi întâmplat şi patronul a pierdut milioane de euro. Cu Denis Alibec a bătut însă toate recordurile în materie de achiziţii, dar jucătorul venit de la Astra demonstrează că merită efortul.

Vârful în vârstă de 26 de ani a început timid la Steaua, dar rupe la FCSB!  Media sa de un gol la două meciuri nu impresionează, dar reuşitele cântăresc tot mai greu. Alibec a marcat chiar la debutul sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf, în acel 1-1 de la Cluj, meci în care a fost eliminat până la pauză. Şeptarul vicecampioanei a marcat apoi singurele goluri ale echipei sale în egalul identic de la Mediaş, dar şi în înfrângerea cu 3-1 de la Ovidiu, cu Viitorul.

Astfel, Alibec îşi făcea simţită prezenţa, dar palid, fără să fie vioara întâi, cea care dictează tonul. Cu Dinamo a făcut în sfârşit un meci impecabil, atât prin reuşitele individuale, cât şi prin faptul că au adus cele trei puncte. Atacantul lui FCSB a deschis scorul pe Arena Naţională printr-o execuţie personală, şut de la 20 de metri, şi a creat golul lui Boldrin, care avea să consfinţească victoria. Având în vedere istoricul, ne puteam aştepta la asta. Dinamo este echipa în poarta căreia Alibec a jucat şi a marcat cel mai mult în carieră: 9 goluri în 14 meciuri. Iar la final, toată lumea era fericită.

„E o bucurie de nedescris pentru noi, am reuşit să învingem Dinamo într-un moment foarte important.  Cred că a fost cel mai bun meci al meu de când am venit la echipă. Mai sunt foarte multe partide, avem un moral bun. Important e să câştigăm cu Astra, joi, şi să simplificăm lupta la titlu”, a declarat acesta euforic.

Prestaţia lui Alibec a fost apreciată şi de staff-ul tehnic al vicecampioanei, care l-a umplut de laude. ”Denis s-a schimbat mult în bine, munceşte pentru echipă, e un căpitan adevărat, se bate pentru orice minge. Cred că este prea devreme să vorbim despre un transfer al lui. Ştiţi când o să plece Denis Alibec? În momentul în care o să meargă la naţională, o să marcheze două goluri, o să fie meci de meci marcator la FCSB şi o să aibă un traseu foarte bun 4-5 luni. Din păcate, e faultat şi controlat la fiecare minge, de aceea pare frustrat şi nervos tot timpul. Nedelcearu, a avut 5-6 contacte cu el şi a urmărit numai să-l lovească pe Denis, niciodată mingea”, a declarat antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Acesta a fost completat şi de directorul sportiv, care l-a comparat deja cu o legendă vie a Stelei, în prezent duşman al FCSB. ”Denis a făcut o partidă extraordinară. În primul rând, Denis este, şi aveam nevoie de aşa ceva, un stelist pursânge. Câţi jucători în istoria Stelei, în afară de simbolul, Marius Lăcătuş, când marcau, traversau tot terenul să se bucure împreună cu galeria?”, a afirmat Mihai Stoica.

Boldrin a marcat la prima atingere 


    Mijlocaşul a intrat pe teren în minutul 72, iar în minutul 75 l-a învins pe Cerniauskas
Mijlocaşul a intrat pe teren în minutul 72, iar în minutul 75 l-a învins pe Cerniauskas

Fernando Boldrin a fost aspru criticat în ultima perioadă pentru faptul că nu mai are acelaşi randament ca la Astra. Brazilianul a ajuns astfel din titular cert, rezervă de lux, dar cu Dinamo le-a dat peste nas tuturor contestatarilor săi. Mijlocaşul a intrat pe teren în minutul 72, în locul lui William de Amorim, şi trei minute n-a atins mingea. În minutul 75 s-a demarcat însă perfect în mijlocul careului „câinilor” şi a înscris cu stângul, la colţul lung. A fost primul său contact cu balonul în derby şi pe el a scris 2-1! Boldrin radia de bucurie la final şi a avut chiar curajul să conteste statutul de erou al lui Alibec.

”Am marcat două goluri frumoase, Alibec este un jucător extraordinar. Şi la golul meu a fost o fază frumoasă, am intrat în careu şi am dat gol. Al lui Alibec a fost mai frumos, trebuie să recunosc, dar al meu a fost mai important”, a declarat mijlocaşul pentru care Becali a plătit campioanei 500.000 de euro. Boldrin a ajuns astfel la 8 goluri marcate 23 de meciuri şi este golgheterul incontestabil al lui FCSB.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg