Așa se fac antrenamentele în vremea pandemiei - FOTO


    Jucătorii s-au antrenat în grupuri de câte patru, pe terenuri diferite din complexFoto: Guliver/ GettyImages
Jucătorii s-au antrenat în grupuri de câte patru, pe terenuri diferite din complexFoto: Guliver/ GettyImages

Într-o lume în care regulile sunt făcute de pandemia de coronavirus și în care peste un miliard de oameni stau izolați în case, știrea că o echipă de fotbal își reia antrenamentele reprezintă o rază de speranță pentru toată lumea. Bayern Munchen este printre primele cluburi din lume care și-au reluat pregătirile, dar acestea se fac în condiții cu totul speciale.

Dacă am fi la școală, am putea spune că orele de curs la care participa întregul efectiv al clasei s-au transformat în ore de meditații, cu grupuri mici. Exact așa se petrec lucrurile și la fotbal: pentru a evita orice pericol de contaminare, antrenamentele au loc în grupuri de câte patru jucători, care trebuie să păstreze distanța recomandată între ei. Grupurile de câte patru se antrenează pe terenuri diferite din cadrul bazei de pregătire, existând și posibilitatea ca în același timp să lucreze mai multe grupe în același timp pe terenuri paralele. În plus, pentru a limita la maximum riscurile, jucătorilor li s-a impus să mănânce și să facă duș acasă, și nu la baza de pregătire, așa cum se desfășurau lucrurile până la izbucnirea crizei.

Fotbaliștii de la Bayern s-au antrenat în grupuri de câte patru jucători de camp
Fotbaliștii de la Bayern s-au antrenat în grupuri de câte patru jucători de camp

Momentul ales de conducătorii lui Bayern pentru reluarea antrenamentelor nu este întâmplător. Oficialii din Bundesliga au anunțat de ceva vreme că nu recomandă echipelor să revină la ședințele de pregătire înainte de 5 aprilie. Intenția conducătorilor fotbalului german este ca partidele să se reia la începutul lunii viitoare, cu doar câte 239 de persoane în tribune, după cum a anunțat, ieri, cotidianul ”Bild”, fără a explica exact cum se va face selecția lor.

Ziariștii au fost ținuți la garduri, dar au păstrat între ei distanța regulamentară
Ziariștii au fost ținuți la garduri, dar au păstrat între ei distanța regulamentară

O altă formație din Bundesliga care și-a reluat pregătirile este Eintracht Frankfurt. Jucătorii acesteia lucrează însă în grupuri și mai mici, de câte trei persoane, sub supravegherea unor tehnicieni.

Din România, FCSB e prima echipă care a anunțat, prin vocea patronului, Gigi Becali, că își va chema jucătorii la pregătire. Numai că, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în Germania, Becali vrea să îi țină pe jucători la baza din Berceni până la reluarea campionatului, cu o mică pauză, de Paște. ”FCSB va începe de săptămâna care vine. Vom face la clinică la mine toate testele şi intră toată lumea în cantonament în Săptămâna Mare ca să nu mai facă nici păcate. Să stea, tată, în cantonament! Şi intră în cantonament toţi, cu bucătar, cu doctor cu masor, cu preparator, cu antrenor, cu toată lumea, cu tot staff-ul. Eu le dau liber să plece acasă în Noaptea Învierii. Stau două, trei zile, după care intră iar în cantonament”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
George Burcea in Wednesday jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub șerban huidu png
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
cub daniel onoriu png
cub deea maxer png
image
image
image
image
image
image
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg