Astra 1 se bate cu Astra 2


    Gabriel Enache  a fost primul jucător  transferat de Gigi Becali de la Astra la FCSBFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Gabriel Enache a fost primul jucător transferat de Gigi Becali de la Astra la FCSBFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Cele două echipe care s-au bătut anul trecut pentru titlu vor purta azi o nouă bătălie a marelui lor război. E unul civil, pentru că foşti giurgiuveni joacă azi împotriva echipei care i-a consacrat, iar alţii împotriva clubului care îi va plăti din vară. Şi Astra are în componenţă jucători care au îmbrăcat în trecut tricoul roş-albastru, astfel că duşmănia e la cote maxime.

Denis Alibec a frânt inimile giurgiuvenilor când a lăsat Astra pentru FCSB, dar nimeni nu s-a putut opune. Şumudică şi-a rupt hainele de pe el de ciudă, dar atacantul nu era al lui, ci al lui Ioan Niculae, iar acesta a spus că e de vânzare. A fost al patrulea transfer de la campioană, la vicecampioană în cursul unui singur an, dar cel care a durut cel mai tare.

Drumul a fost deschis de Gabriel Enache, care a făcut o mutare neinspirată, mergând la FCSB chiar înainte ca Astra să câştige campionatul. Au urmat Fernando Boldrin şi William de Amorim, pe care Gigi Becali a plătit un milion de euro. Latifundiarul nu s-a săturat însă de giurgiuveni şi mai vrea câţiva. Junior Morais a semnat deja cu FCSB şi va juca în suflet cu sentimente contradictorii, împotriva viitoarei echipe. A încercat să obţină o eliminare cu Viitorul pentru a evita speculaţiile, dar n-a reuşit şi va trebui să-şi apere diseară şansele.

„Da, trebuie să joc. Am un contract aici, la Astra, şi până în iulie apăr culorile acestui club. Nu, n-am clauză, mă pregătesc şi, dacă antrenorul vrea să mă bage, bine”, a spus fundaşul. 

Apoi, Teixeira, una dintre obsesiile latifundiarului din Pipera, rămâne o ţintă pentru vară, când devine liber de contract. Curând au intrat în vizorul lui FCSB fundaşul Fabricio, dar şi Alex Ioniţă. Şumudică e resemnat şi tot ce mai poate să facă e să-i ironizeze pe adversarii de diseară.

„Am ajuns, mai în glumă, mai în serios, principalul formator de jucători pentru această echipă. Măcar să mă ia şi pe mine, să ştim o treabă.  Clubul nu mai e Steaua, e FCSB, şi tinde să devină Astra 2, la câţi jucători a luat de la noi. Oricum am văzut că Reghecampf se plânge de ei că sunt nepregătiţi. Dacă nu poate, mă duc eu de două ori pe săptămână să-i antrenez. Poate îi ajută în vreun fel”, a declarat de curând tehnicianul campioanei.

Şi pentru Alibec va fi un sentiment ciudat să joace împotriva echipei cu care a câştigat titlul. „Da, va fi un meci foarte special, nu ştiu cum o să reacţionez, dar sper să joc bine şi să câştigăm”, a afirmat atacantul.

Lovin şi Geraldo au parcurs drumul invers

simeon stalpnicul png

FCSB importă de la Astra tot ce găseşte mai valoros, dar şi campioana are în lot doi jucători cu trecut roş-albastru. Geraldo Alves a jucat doi ani pentru echipa lui Gigi Becali, între 2010 şi 2012, timp în care a câştigat o Cupă. De asemenea, Florin Lovin e dublu campion al României cu Steaua şi semifinalist de Cupă UEFA, în 2006. Mijlocaşul a evoluat cinci ani la această echipă, de unde a prins transferul carierei, la Borussia 1860 Munchen.  

Budescu, marele absent?

simeon stalpnicul png

FCSB – Astra s-ar putea sintetiza şi în Alibec versus Budescu, doi prieteni foarte buni şi cuplul care a făcut diferenţa în Liga 1, sezonul trecut. Din păcate, mijlocaşul giurgiuvenilor a suferit o accidentare musculară la partida cu Viitorul şi nu va şti decât cu foarte puţin timp înaintea fluierului de start dacă va putea intra pe teren sau nu. Budescu a decis ultima confruntare directă dintre Astra şi FCSB printr-un gol marcat în prelungiri.

cub irina margareta nistor png
Prințul Harry jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub horoscop iertare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
horoscop bani jpg
cub andreea esca png
image
image
image
image
image
image
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg